ХИВ / СПИН - снимки

ХИВ / СПИН - снимки

copyright:
wikimedia.org

ХИВ / СПИН - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

ХИВ / СПИН е или човешки имунодефицитен вирус, който причинява СПИН чрез заразяване и увреждане на части от тялото, намалява имунитета срещу инфекции. ХИВ се припокрива способността на организма да се бори с вируси, гъбички и бактерии, които причиняват заболявания. Това прави тялото уязвимо на някои заболявания, при които тялото обикновено устои. Вирусни атаки специфични клетки, наречени помощни Т-клетки, известни като Т-клетките, да ги прониква и се размножава. Със своя умножение, когато той се увеличава, има способността да се промени структурата, и по този начин вирусът става устойчив на лекарствената терапия.

ХИВ / СПИН - признаци и симптоми

- Симптоми: В повечето случаи симптомите на СПИН не са причинени директно от ХИВ, но от инфекция или друго състояние, което води до отслабване на имунната система. Те включват тежка загуба на тегло, повишена температура, главоболие, нощно изпотяване, умора, тежка диария, задух и затруднено преглъщане. Симптомите са склонни да издържат в продължение на седмици или месеци в даден момент и не да изчезнат без лечение. В някои случаи доведе до смърт.

- Как се сви? Чрез орален секс, анален или вагинален, ХИВ-позитивна майка на бебето си. За да предотвратите това, използвайте презерватив всеки път, когато правят секс, да намерят нови партньори сексуална история, включително техния ХИВ статус и не споделят игли, ако използват интравенозни наркотици. Ако сте бременна и ХИВ-позитивни, говорете с Вашия лекар за това как да се предотврати предаването на вируса на Вашето бебе.

- Инкубационен: Някои хора развиват симптоми, скоро след като те са били заразени, но за мнозина тя отнема повече от десет години преди да се появят симптомите.

ХИВ / СПИН - лечение

До момента е установено, няма лек за СПИН, но някои наркотици схеми, съчетаващи лекарства като AZT (Retrovir) или ритонавир Norvir да се окаже ефективно в укрепването на имунитета и пазят инфекции в залива, като по този начин се удължаваживота на много болни от СПИН. Комбинираната терапия на наркотици се възползвали много хора в продължение на години, но остава неясно колко дълго тези лекарства да бъдат ефективни, особено след като ефективност се различава значително от един човек на друг.