Трихомониаза (Вагиналната трихомоназа) - снимки

Трихомониаза (Вагиналната трихомоназа) - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

 

Трихомониаза (Вагиналната трихомоназа) е широко разпространено инфекциозно заболяване, и има много висока предаване, което засяга около 30% от сексуално активните жени и 25% от сексуално активните мъже. Това е инфекция, която засяга само пикочно-половата и отделителната генитален тракт, най-вече при мъжете и жените, пикочния канал, пикочния канал и влагалището.
Път на предаване на инфекцията с Вагиналната Trichomonas е сексуално необезопасен секс и споделяне на секс играчки. Не се предават чрез орален секс, но трябва да защитим както добре.

Трихомониаза (Вагиналната трихомоназа) - признаци и симптоми

При мъжете уретрата е засегната, умерени и интермитентно течове, безцветен или жълтозелен, парене и болка при уриниране. Но това състояние остава, най-често без симптоми, което прави трудно за откриване, и на другите увеличава вероятността от заразяване и реинфекция постоянно.

При жени с Вагиналната Trichomonas инфекция може да засегне както вагината и уретрата. Обикновено, когато тази болест при жените може да остане без симптоми. Когато вагината е засегната, когато необичайни симптоми като хрема зеленикаво-жълт, пенливо и много неприятна миризма, вагинален сърбеж тези секрети. Когато инфекцията засяга уретрата болки, изтръпване и парене по време на уриниране. Болката може да се появи по време на полов акт.

Трихомониаза (Вагиналната трихомоназа) - лечение

Лечението е много проста с перорални антибиотици (които понякога са свързани с локално лечение). Лечението е краткотрайна, ако спазват надлежно.