Anthrax - снимки

Anthrax - снимки

copyright:
www.nlm.nih.go

Anthrax е много сериозно инфекциозно заболяване, което се причинява от бактерии - Bacillus anthracis. Въпреки, че антракс е заболяване, което засяга предимно домашни и диви животни, това заболяване може да зарази хората чрез пряк или непряк контакт с животни, превозващи антракс. Антракс обикновено не се предава от човек на човек, но в някои редки случаи на антракс кожата лезия може да бъде заразен. Най-бързият начин да антракс навлиза в човешкото тяло през рани по кожата. Може да доведе до инфекция и консумацията на заразено месо или вдишване на спори.

Anthrax - признаци и симптоми

Причини

Антракс се среща естествено в почвата, тъй като спорите на антракс. Тези спори може да остане в пасивно състояние за дълъг период от година, докато не се намери начин да се получи домакин като домашни и диви животни.

Симптоми

Има 3 вида на антракс, всяка с различни симптоми и признаци. Обикновено симптомите се появяват през първите седем дни след инфекцията antarax.

1. Anrax кожата - е най-честата и най-често. С правилно лечение на тази форма на антракс рядко е фатално. Симптомите на кожен антракс включват: разработване на сърбящи подутини по кожата, който прилича на ухапване от насекомо. Той бързо се превърна в раната не е болезнено и е черна.

2. Антракс стомашно - чревни развива тази форма от консумация на заразено месо от заразено животно. Симптоми: подути лимфни възли в шията, загуба на апетит, гадене, повръщане и тежка диария, понякога с кръв.

3. Белодробна антракс - възниква при вдишване на антраксни спори. Тази форма на антракс е смъртоносен дори и с подходящо лечение в повечето случаи е фатално. Симптомите на вдишване антракс са идентични с първите данни на грип, възпалено гърло, чувствайки се зле с лека треска. Но тъй като напредването на болестта може да доведе до висока температура, придружена от задух. Тази форма на антракс в крайна сметка може да доведе до менингит.

Като се има предвид, че антракс е много сериозно заболяване, ранна диагностика и лечението му са от решаващо значение.

Anthrax - лечение

В зависимост от възрастта и общото здравословно състояние на най-ефективното лечение е, когато се стартира възможно най-скоро. Като цяло, стандартно лечение за антракс е администрация в продължение на 60 дни на антибиотик или комбинация от антибиотици.

Ако някаква форма на антракс антракс вдишване не се повлияват от антибиотици.

предотвратяване

Да се ​​предотврати инфекция, антибиотиците са най-препоръчва и избягване на заразени животни.

Anthrax ваксина
В момента има антракс ваксина, но не 100-100 ефективно. Това може да предизвика различни странични ефекти, така че не се препоръчва за деца, бременни жени и възрастни хора.