Системен лупус еритематозус - снимки

 
Системен лупус еритематозус - снимки

copyright:
cedars-sinai.edu

Системен лупус еритематозус - снимки

copyright:
cedars-sinai.edu/

 

Системен лупус еритематозус е автоимунно заболяване, което се характеризира с възпаление на различни тъкани на тялото, е остра и хронична. Като цяло, автоимунни заболявания се задействат, когато тъкани на тялото са нападнати от собствената си имунна система. Имунната система е предназначена да се бори с инфекциозни агенти като бактерии и микроби. Начините, по които имунната система борбата с инфекциите е производството на антитела, които атакуват микробите. При пациенти с лупус произвеждат ненормални антитела в кръвта си, че прицелните тъкани, взети propiului тялото, вместо на инфекциозни микроби. Антитела и придружаващите клетки на възпалението може да засегне тъканите навсякъде в тялото, лупус има потенциал да повлияе на различни тъкани. В някои случаи, лупус може да предизвика заболяване на кожата, бъбреците, белите дробове, сърцето, ставите и / или нервната система.

Системен лупус еритематозус - признаци и симптоми

Тъй като точната причина повишена автоимунитет, които възбуждат лупус е неизвестен. Могат да играят важна роля следните фактори: някои вируси, от гените наследствени генетични фактори, ултравиолетова светлина, както и някои медикаменти. Тъй като генетичните фактори могат да се развият някои автоимунни заболявания като ревматоиден артрит, нарушения на щитовидната жлеза и - или лупус. Съществува мнение сред някои учени смятат, че имунната система се проваля причинява лупус, което се дължи на външни фактори като вируси или ултравиолетова светлина. Понякога симптомите на лупус може да се утаява или обострени само кратък период на излагане на слънце. Какво е известно, че някои жени с лупус могат да почувстват влошаване на симптомите преди менструалния период. Това показва, че женските полови хормони играят важна роля при това заболяване.

Лупус Симптоми и признаци:

При пациенти със системен лупус еритематозус може да се развие различни комбинации от условията в някои органи. Общите симптоми включват умора, слабо повишена температура, мускулни болки, артрит, загуба на апетит, някои язви на устата и носа и кожни обриви на лицето "форма на пеперуда обрив". Хората с лупус има необичайна чувствителност към слънчевата светлина. Друг симптом може да бъде възпалена лигавица около белите дробове (плеврит) или сърцето (перикардит). Други симптоми като лоша циркулация в крайниците, пръстите на ръцете и краката със студена експозиция - (феномен на Рейно - пръстите са оцветени в синьо или бяло при по-ниски температури). Усложнения, свързани с определени органи, водещи до симптоми, свързани засегнати органи и стадия на болестта. Като цяло кожен лупус проявява това понякога водеща до образуване на белези. Под формата на дисковиден лупус, се занимава само кожата и обрив най-често се появяват по лицето и скалпа на главата, обикновено червено. От дисковиден лупус обрив е обикновено е безболезнена и не може да ви сърби, но ако на скалпа може да доведе до трайни белези косопад (алопеция) в тази област. Някъде между 6% и 11% от пациентите с дисковиден лупус може да се развие системен лупус еритематозус. Като цяло около 50% от хората със системен лупус еритематозус зъб може да се развие характерен червен обрив, оток на лицето плащане над носа мост. Поради формата си, тя често е наричана "пеперуда обрив като". Обривът е безболезнена и не сърбят. обикновено хора, които имат лицеви обриви и други органи възпалени поради лупус може да влоши здравето чрез излагане на слънчева светлина.

Лупус Диагноза:

Поради симптомите разнообразие оттегляне от множество органи диагнози са направени от единайсетте критерии.

Тези единадесет критерия, използвани в диагностиката на системен лупус еритематодес, са:

обрив по бузите като пеперуда.

дисковиден обрив са червени пигментация на кожата се увеличава с хипопигментации и хиперпигментации и може да доведе до образуване на белези.

фоточувствителност - поради излагане на слънчева светлина или ултравиолетови светлинни източници до известна обрив се развива.

спонтанно язви на лигавицата на устата, носа и гърлото.

Подуване на две или повече стави.

Перикардит или плеврит.

Усложнени и бъбречни аномалии

Pshioza гърчове и мозъка, поради дразнене.

Анемия - намаление на червените кръвни клетки, левкопения - намаляване на белите кръвни клетки.

Имунологични разстройство болест специфични антитела.

Ненормални антинуклеарни антитела в кръвта (ANA тест за антитела).

Други тестове могат да включват: скорост на утаяване и C-реактивния протеин, химия кръв, анализ на телесните течности и тъкани биопсии; Някои tesutrile проби от засегнатите органи (кожа, бъбреци).

Системен лупус еритематозус - лечение

Основният фактор при лечение на лупус е подобряване на симптомите и спиране увреждане на засегнатите органи, тъй като няма постоянен лечение на системен лупус еритематодес. Лечението се предписва индивидуално за всеки пациент, в зависимост от нивото на щетите. Толкова много хора с по-леки симптоми могат да изискват лечение с прекъсвания, с противовъзпалителни лекарства. Вместо това влошава Бола тези, които имат множество засегнатите органи могат да изискват високи дози кортикостероиди в комбинация с други лекарства, които потискат имунната система. Когато заболяването е системният лупус еритематозус да се възползват от повече почивка и сън. Установено е, че съществува тясна връзка между качеството на съня и умора при хора, които имат лупус. От тях е много важно внимателно да разгледа качеството на съня при хора, страдащи от лупус, съчетано с някои упражнения за поддържане на мускулния тонус, така и за ставите. Препоръчителни наркотици са противовъзпалителни средства (НСПВС), които се използват за намаляване на възпалението и мускулни болки, ставни и други тъкани. Противовъзпалителни лекарства включват: аспирин, ибупрофен, напроксен и sulindac. Необходимо е да се опита на няколко лекарства, за да се намерят тези, които дават най-добрият отговор, като се има предвид, че индивидуалната реакция към противовъзпалително варира от човек на човек. Кортикостероидите са по-мощен от противовъзпалителни лекарства и се използват при намаляване на възпалението и възстановяване на функцията, когато заболяването е активно. Кортикостероидите се използват, особено когато са засегнати вътрешни органи. Кортикостероиди могат да се приемат през устата или се инжектира директно в ставите и други тъкани. Недостатъкът е, че кортикостероиди имат сериозни странични ефекти, когато се прилага във високи дози за продължителни периоди от време. Страничните ефекти на кортикостероиди включват наддаване на тегло, кожни инфекции, изтъняване на костите, диабет, оток на лицето, и некроза на тъканите в големите стави. + A наркотик, който е доказано ефективен срещу лупус - хидроксихлороквин (Plaquenil), който всъщност антималарийно наркотици. Постоянно като хидроксихлороквин може да попречи на лупус факли данни. Имуносупресивни лекарства се използват за лечение на хора с по-тежки прояви на системен лупус еритематодес. Тези имуносупресивни лекарства включват метотрексат, азатиоприн, циклофосфамид, хлорамбуцил и циклоспорин. Всички имуносупресивни медикаменти може сериозно да повлияе на кръвните клетки и може да увеличи риска от инфекции и кървене.