Варицела - снимки

Варицела - снимки

copyright:
wikimedia.org

Варицела е силно заразно заболяване, което се причинява от варицела-зостер вирус. Възникването на заболяванията прави присъствието му от обриви и мехури по телесната повърхност главно върху тялото и главата. Варицелата се разпространява лесно по въздушен път чрез кихане и кашляне на болни хора, както и чрез директен контакт със секрети от тяхната обрив.

Варицела - признаци и симптоми

Основните признаци и симптоми на варицелата са:

Се появява червен обрив по лицето, гърдите, гърба и скалпа, който прилича на ухапване от насекоми да се започне с тези обриви обикновено са сърбеж.

Изригвания са пълни с течност.

Треска

Загуба на апетит и / или придружено от болки в корема.

Главата светлина болка.

Неразположение и дискомфорт и обща раздразнителност.

Възможно суха кашлица.

 

Варицелата обикновено се преминава през три фази:

Появата подуване / червен или розов папули, които се простират в различни части на тялото в продължение на няколко дни.

Тези мехури са пълни с течност в началото, но след като те достигнат зрялост, за да се прекъсне и да протекат.

Мехурчета, които нарушават мащабиране доведе до по-ниски лечебни продължение на няколко дни, с възможност за постоянни белези.

 

Възможно е, че мехурчета и да се появи за няколко дни. Това води до възможността за едновременно всичките три етапа. Заразен човек може да предава вируса до 48 часа преди първата поява на кожен обрив и остава заразен, докато тялото му ще бъде кора.

Заболяванията при деца, които са здрави (не страда и други заболявания в същото време) обикновено е лесно. В по-тежка форма на заболяването, обрив може да се разпространи из целия организъм и може да се образува в гърлото, очите и лигавиците на уретрата, ануса и вагината.

Една от най-честите усложнения на варицела данни е pileii бактериална инфекция. Всички варицелата може да доведе до пневмония и енцефалит рядко.

Варицела и херпес
Всеки, който е имал варицела може да направи болест, наречена херпес зостер. А човек, който е имал варицела, част от варицела-зостер вирус може да остане в нервните клетки. И тогава, след няколко години, вирусът може да активирате и изплуват като херпес зостер.

Вече е херпес зостер ваксина се препоръчва за хора над 60 години, тази ваксина видимо намали риска от херпес зостер.

Варицела Диагноза

Диагнозата обикновено се прави чрез изследване на обрива. Ако имате съмнения, може да използва лабораторни тестове с кръв или течност на културата от мехури.


Варицела - лечение

Здрави деца не се нуждаят от медицинско лечение. Вашият лекар може да предпише антихистамин за намаляване и облекчаване на сърбежа.

Но за някои хора, които имат повишен риск от усложнения, дължащи се на варицела, то тогава може да се предписва лекарства за съкращаване на инфекцията и премахване на риска от усложнения.