Подутина - снимки

 

Подутина е бил използван за първи път на гърдата реконструкция след мастектомия. Днес използването му се е увеличил, включително за ремонт кожата, увредена от травма, тумор ексцизия или вродени дефекти. Понякога се използва за естетически цели, както и при гръдните импланти.

Подутина - процедура

- Разрастване на тъкан работи като стимулира растежа на нова кожа, в непосредствена близост до дефекти на кожата. Той се възползва от естествената способност на кожата да се простират по същия начин, както когато една жена се разраства корема по време на бременност. Това се постига чрез

 

имплантиране на дадена тъкан разширител, който е балон устройство под кожата здрава. Постепенно, напомпани с физиологичен инжекции течност в продължение на период от няколко седмици. На първо място, показват признаци изтъняване на кожата, а subdiacent слой на кожата тъкан изтънява поради натиск от надут балон. Тялото развива белег реакция около балона, добавя аспект на "твърде пълен". Когато кожата е разширена до желаната степен, балон се отстранява заедно с деформирани тъкани. Се поставя отново и зашива кожата покриване на дефекта.

Подутина - възстановяване

След операцията да се имплантира експандера, повечето пациенти се възобнови ежедневните си дейности в рамките на 2-3 дни. Тъй като разширител постепенно се пълни, много пациенти intamoina промяна на тежести в редовното си програма до изписването.