Ахалазия на хранопровода - снимки

 

Ахалазия на хранопровода поради това е условие, което имитира хранопровода сърдечно заболяване, също се нарича cardiospasm. Това е важна причина за дисфагия, което означава, трудност при преглъщане, така че храната се съхранява в долния край на хранопровода и стомаха не минава лесно.

Ахалазия на хранопровода - признаци и симптоми

Причини

Въпреки че истинската причина на карта acalaziei не е точно известен, има някои теории:

- Осигуряване на хранопровода двигателните нерви е vagus нерв, който контролира движението.

Предполага се, че всяко смущение на vagus нерв може да бъде причина за ахалазия на хранопровода или cardiospasm.

- Много хора имат навика да диша през устата, може да страдат от ахалазия, така че се предполага, че поглъщането на въздух може да играе роля в производството cardiospasm или ахалазия на хранопровода.

- Hirschprung болест или мегаколон е вродено стомашно-чревни и кардията achalaisa може да се дължи на първичното дилатация.

- Липса на интегрирана парасимпатикусова стимулация без задвижване и подвижността на хранопровода може да доведе до дилатация на хранопровода причинява ахалазия на хранопровода.

Те са постулирани теории за етиологията на cardiospasm, въпреки че нито един от тези случаи не са заверени проучвания.

Признаците и симптомите

Симптомите включват затруднено преглъщане на течности и твърди тела, свързани с регургитация и оригване плюс болка в гърдите. Твърда храна обикновено преминава sfinctec защото от теглото му и ефекта на гравитацията.

Дисфагия за течности е важно и повръщане, в резултат на псевдо-съдържащи хранопровода съдържание. Хронична студена дисфагия храна могат да се появят в началото на живот, заради провала на релаксация на долния край на хранопровода.
В по-късните етапи на болестта усложнения включват:
- Аспирационна пневмония чрез аспирация на храна поглъщам
- Езофагит причинена от възпаление на хранопровода ферментация стена храна.
- Рак на хранопровода.

диагноза
Ахалазия на хранопровода, могат да бъдат диагностицирани чрез комбинация от признаци и симптоми, съобщени от пациента и да се основава на лабораторни изследвания (рентгенография на гръдния кош, барий рентгеново, ендоскопия, езофагеална сцинтиграфия).

Ахалазия на хранопровода - лечение

Въпреки, че операцията е окончателно лечение acalaziei кардията, има някои лекарства, използвани в начален етап. Някои антихолинергични лекарства може да се предписва в началния етап на ахалазия на хранопровода, това помага за намаляване секрети и по този начин да се предотврати регургитация.

Лечение на избор за ахалазия на хранопровода или cardiospasm е операция, наречена кардио или операция Хелър myotomy. Това се постига чрез долния край на thoraco коремна хранопровода се разрязва надлъжно на лигавицата