Анални фисури - снимки

Анални фисури oстри нараняванията са линейни или овална язви в лигавицата на долната ректума (ануса), което причинява болка при дефекация. Това е често срещано състояние. Анални фисури да доведе до по-сериозни условия.


Анални фисури - признаци и симптоми

Причини

Anal пукнатини са причинени от нараняване (травма) на аналния канал.

Това състояние може да възникне, ако:

голям стол, който води до разтягане на аналния канал.

поради запек.

повтаря диария.

Раждане може да предизвика също наранявания в аналния канал. По време на раждането, някои жени развиват анални фисури. Cracks може да бъде причинено от цифрова вмъкване (например по време на изпит), чуждо тяло вмъкване, или анално сношение.

Тъй като много хора са запек или диария, без да имат анални фисури, много експерти смятат, че има и други причини за анални фисури. Някои хора могат да имат прекомерно напрежение в два мускулни пръстена (сфинктери) регулиране на ануса. Външният анален сфинктер е под съзнателен контрол. Но вътрешния сфинктер анален не е по вашия съзнателен контрол. Този мускул остава под натиск или напрежение, през цялото време. Пукнатина може да се развие вътрешния сфинктер почивка налягането стане твърде висока, което води до спазми и намаляване на притока на кръв към ануса.

В някои случаи, анална фисура може да бъде причинена от болестта на Крон, възпалително чревно заболяване, което причинява кървава диария, коремна болка, треска, загуба на тегло и фисури или фистули около ануса.

Признаци и симптоми

Една анална фисура води до остра болка, изтръпване, парене болка по време на движение на червата. Болката може да бъде тежка, може да отнеме няколко часа.

Cracks може да сърбят. Те често кървят леко или да причини жълтеникава течност от отговорност. Можете да видите малко място на ярка червена кръв върху тъканта, в тоалетната или няколко капки в тоалетната чиния. Кръв се отделя от седалката. Тъмни столове с тъмно червена кръв се смесва с стол посочено друго евентуално възпалително заболяване на червата или рак на дебелото черво. В този случай трябва да се обърнете към лекар, ако имате някакво кървене.

Понякога анална фисура може да бъде безболезнена рана, която не се лекува и че кървене периодично, но не причинява други симптоми.

Диагноза

Повечето лекари може да се диагностицира анална фисура въз основа на симптомите и чрез изследване на ануса. Обикновено лекарят може да види разделяне хълбоците справи лесно.

Вашият лекар може да направи ректално изпит или инструмент (аноскоп) да разгледа пукнатина. Но ако пукнатината е изключително болезнено, лекарят ще се очаква обикновено, докато не започна да се лекува, преди да направи ректално изпит да изключи други проблеми. Локален анестетик може да се използва за незабавна проверка е задължително.

Ако имате няколко пукнатини в една зона на ануса, които могат да показват възможността да имаме още едно условие като възпалително заболяване на червата, сифилис, отслабена имунна система, туберкулоза, HIV инфекция или анален рак. Броят на пукнатини настъпили по протежение на централната линия, отгоре и отдолу, ануса.


Анални фисури - лечение

Повечето от пукнатини може да се лекува у дома чрез потапяне в плитка ваничка с топла вода (половината тяло баня) в продължение на 2 до 3 пъти на ден чрез увеличаване на фибри и като лаксативи запек. Въпреки ATA болката и изцеление може да отнеме няколко седмици, за да излекува напълно. Понякога фисури лекува без лечение.

Добре е да има хранителен режим, който не е запек, въз основа на фибри, и питейна вода или други течности също ще направи столове мека и по-лесно да премине.

Можете да използвате мехлем без рецепта, като например тези на базата на цинков оксид, Anusol, или 1% хидрокортизон да успокои аналните тъкани. Но данните показват, че половината тяло баня и фибри диета помага по-добре от кремове.

Той може също да разгледа операция, ако лекарствата не спират симптомите и да не водят до изцеление. Най-широко използваните хирургия е страничен вътрешен sphincterotomy.