Angiodisplazia Colon - снимки

 

Angiodisplazia Colon е заболяване, причинено от разширяване и уязвимостта на кръвоносните съдове в дебелото черво, в резултат на случайна загуба на кръв.

Angiodisplazia Colon - признаци и симптоми

Причини

Angiodisplazia дебелото черво е най-вече свързани със застаряването на населението и дегенерация на

кръвоносните съдове. Той обикновено се появява при възрастните.

Има няколко теории за това какво cauzeza този conditiee. Най-вероятната причина е, че нормалната спазми на дебелото черво, което води до разширяване на кръвоносните съдове в района. Този оток е толкова тежко, че една малка директен коридор между артерия и вена, много малък. Това се нарича артериовенозна фистула. В тази част на стената на дебелото черво е налице повишен риск от кървене.

Angiodisplazia дебелото черво рядко е свързана с други заболявания на кръвоносните съдове, включително Osler-Weber - Rendu синдром. Това не е свързано с рака и е различен от дивертикули, друга много често срещана причина за стомашно-чревно кървене при възрастни на по-възрастни хора.

Признаците и симптомите

Симптомите могат да варират. Често при пациенти в напреднала възраст, симптоми са слабост, умора и недостиг на въздух, поради anemiei.Nu някакъв признак на кървене може да бъде свързана с дебелото черво. Други симптоми може да има случайни епизоди на леко или тежко кървене, ярка червена кръв от ректума.

Някои пациенти могат да inchisela столове с черен цвят. Няма болка, свързана с дебелото черво angiodisplazia.

диагноза

Тестове, които могат да бъдат направени, за да се диагностицира angiodisplazia на дебелото черво включват:

Ангиография (полезна само ако има активно кървене дебелото черво)

пълна кръвна картина (ТГС), за да проверите анемия

колоноскопия

Табуретка Guaiac тест (положителен резултат от теста предлага кървене от дебелото черво)


Angiodisplazia Colon - лечение

Когато има кървене в дебелото черво, е важно да се определи източника на кървене и как multsange загуби. Пациентът трябва да бъде постоянно и могат да изискват достъп до интензивно отделение (ИО). Двете течности и snge може да се прилага интравенозно.

Лечението се прилага веднъж източник на кървене е găsita.La повечето пациенти се спре кървенето е само по себе си, без каквато и да било обработка.

Ако е необходимо лечение, то може да включва:

Ангиография за помощ при образуване на кръвен съсирек или кървене в областта, за да достави лекарства за спиране на кървенето

Burning (обгаряне) на кървене с топлина или лазерно използва? При

Използване на електроенергия (аргон плазма коагулация), за да спре кървенето

 

В някои случаи, хирургия е единственият вариант. Премахване на дясната страна на дебелото черво (дясна hemicolectomy) е лечение на избор за всеки, който с това условие, което продължава да кърви в размер бързо опасно, въпреки няколко лечения ангиография и колоноскопия.