Хемороиди - снимки

Хемороиди са подути и възпалени вени около ануса или по-ниска ректума. The ректума е последната част на дебелото черво, което води до ануса.

Външни хемороиди са разположени под кожата около ануса. Вътрешни хемороиди се развиват в по-ниска ректума. Вътрешни хемороиди могат да се подават през ануса. Най пролапс хемороиди дърпат назад вътре в ректума на техните собствени.

Хемороиди - признаци и симптоми

Причини

Подути анален или ректален вени причинява хемороиди. Няколко фактора може да предизвика това подуване, включително:

хроничен запек или диария

Държава на тоалетната за дълги периоди от време

липсата на фибри в диетата

Друга причина за хемороиди е отслабване на съединителната тъкан в ректума и ануса, което се случва с процеса на стареене.

Бременност може да предизвика хемороиди чрез увеличаване на налягането в корема, които могат да разширят вените в долната част на ректума и ануса. За повечето жени, хемороиди, причинени от бременност, изчезват след раждането.

Признаци и симптоми

Най-честият симптом на вътрешни хемороиди е ярко червена кръв в изпражненията, на тоалетната хартия или в тоалетната чиния. Вътрешни хемороиди, които не са пролапс обикновено не са болезнени. Cauzeza често смъкната хемороиди болка, дискомфорт и анален сърбеж.

Кръвните съсиреци могат да се образуват във външни хемороиди. А кръвен съсирек във вена се нарича тромбоза. Thrombosed външни хемороиди причини кървене, болезнено подуване или твърда бучка около ануса. Когато кръвен съсирек се разтваря, допълнително кожата не е забравен. Кожата може да стане раздразнена и причина сърбеж.

Да се ​​напрягате, триене, или почистване около ануса може да направи симптоми като сърбеж и дразнене, по-лошо.

Хемороидите не са опасни. Симптомите обикновено изчезват в рамките на няколко дни, а някои хора с хемороиди никога не са симптоми.

Диагноза

Лекарят ще изследва ануса и ректума, за да се определи дали едно лице има хемороиди. симптомите са подобни на симптомите на хемороиди от други аноректални проблеми, като например пукнатини, циреи, брадавици и полипи.

Лекарят ще направи физически изпит да търсят видими хемороиди. A цифрови ректален изпита с облечената си в ръкавица пръст, смазани и аноскоп може да се направи, за да видите ректума.

Задълбочена оценка и поставя правилна диагноза от лекар, е важно всеки един момент, когато човек е кървене от ректума или кръв в изпражненията. Кървенето може да бъде симптом на други заболявания, храносмилателни, включително рак на дебелото черво.

Допълнителни изследвания могат да се извършват за да се изключи други причини за кървене, особено при хора 40години или по-възрастни:

Колоноскопия. Гъвкава тръба нарича colonoscope се вкарва през просветен ануса, ректума, и горната част на червата, наречена дебелото черво. Colonoscope предава изображения вътре в ректума и цялото дебело черво.

Сигмоидоскопия. Тази процедура е подобна на колоноскопия, но използва къса тръба, наречена сигмоидоскопия и предава снимки на ректума и сигмоидния дебелото черво, на долната част на дебелото черво, която се влива в ректума.

Иригография рентгенография. Контрастно материал, наречен бариев се вкарва в дебелото черво да бъдат по-видими в рентгенови снимки.


Хемороиди - лечение

проста диета и начин на живот промени често намаляват подуването на хемороиди и облекчаване на симптомите на хемороиди. Яденето на високо фибри диета може да направи столове мека и по-лесно да премине, намаляване на натиска върху хемороиди, причинени от напрежение.

Фибрите се съдържат в растенията. Човешкото тяло не могат да усвояват фибри, но фибри помага за подобряване на храносмилането и предотвратяване на запек. Добри източници на фибри са плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Лекарите може да предложи също така да вземат спорна омекотител стол или добавка фибри като псилиум (Metamucil) или метилцелулоза (Citrucel).

Други промени, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на хемороиди включват

Консумация на шест до осем чаши вода или други безалкохолни течности всеки ден

Седенето в парна баня в продължение на 10 минути до няколко пъти на ден

упражнения за предотвратяване на запек

кремове и свещички може временно облекчаване на болка и сърбеж на хемороиди. Тези процедури трябва да се използва само за кратко време, тъй като продължителната употреба може да увреди кожата.

Ако вътрешните процедури не водят до подобряване на симптомите, а след това лечение може да се наложи извършва в лекарския кабинет или в болницата. Извънболнична лечение на вътрешни хемороиди включват следното:

Лигиране гумена лента. Лекарят поставя специална гумена лента около основата на хемороиди. Това намаляване на кръвообращението, причинява хемороиди да се свива. Тази процедура трябва да се извършва само от лекар.

Склеротерапия. Лекарят инжектира химически разтвор в кръвоносен съд до свиване хемороиди.

Инфрачервена коагулация. Лекарят използва топлина, за да се свие на хемороиди тъкан.

големи външни хемороиди или вътрешни хемороиди, които не се повлияват от други лечения могат да бъдат отстранени хирургически.