Acrodermatitis ентеропатия - снимки

Acrodermatitis ентеропатия е рядко наследствено заболяване по време на детството като резултат от невъзможността да поеме достатъчни количества на цинк в диетата. Всеки с недостиг на цинк може да се развие същите симптоми.

Acrodermatitis ентеропатия - признаци и симптоми

Защото това води acrodermatitis ентеропатия е генетичен дефект, който кодове за мембранен протеин, който служи за улавяне на цинк. Acrodermatitei ентеропатия симптоми се появят няколко месеца след спиране на кърменето след раждането. Това е довело до множество предположения, включително, че

 

кърмата има специфичен лиганд за цинк краве мляко не притежава. Недостиг на цинк може да се дължи на недостатъчен прием, малабсорбция, съществени загуби или комбинация от тези фактори.

Ентеропатия Симптоми acrodermatitis включват кожни лезии, загуба на коса и диария, обрив, зачервяване на кожата около ноктите могат да бъдат червени и подути. Това заболяване се лекува, може да доведе до смърт по време на детството.

Acrodermatitis ентеропатия - лечение

Добавяне на цинк носи пълна ремисия при наследствената acrodermatitis ентеропатия. Цинкови добавки в размер от 30 до 150 мг на ден се използва от хора с това състояние. Хората ентеропатия с acrodermatitis трябва да бъдат наблюдавани от медицински специалист, за да се гарантира, че техните подходящи добавки цинк и цинкови добавки не са предизвикване дефицит на мед.

Храни, богати на цинк: стриди, говеждо месо, черен дроб, тиквени семки, орехи и бразилски орех