Алопеция - Косопад - снимки

Алопеция - Косопад - снимки

copyright:
wikimedia.org

Алопеция - Косопад - снимки

copyright:
wikimedia.org

Алопеция - Косопад обикновено засяга кожата на главата се развива постепенно и могат да бъдат откъслечни или дифузна и могат да бъдат класифицирани като оздравял или nonscarring. Белег алопеция (загуба на коса за постоянно) в резултат от разрушаване на космения фоликул, което изглажда кожата, премахване на фоликуларни отвори. Nonscarring алопеция (временна загуба на коса) вреди, произтичащи от космения фоликул и оставя падане фоликулярни отвори, което позволява бъдещо растежа на косата.

Алопеция - Косопад - признаци и симптоми

Поради хормонални промени, дразнене или увреждане, съединявайте се космените фоликули имат по-кратка фаза на растеж и са по-тънки, плюс нараснаха по-малко. Косата преминава през цикъл на растеж

 

и почивка. По време на всеки цикъл варира в зависимост от индивида. Но като цяло, фазата на растеж на косъма, известен като анаген, обикновено продължава две до три години. През това време, косата расте малко по-малко от 1 сантиметър месеца. Фазата на покой се нарича телоген. Тази фаза обикновено трае 3:57 месеца. В края на фазата на покой, косата започва да пада и един нов започва да расте на мястото си. След като косата пада, фаза на растеж започва отново.

За повечето хора загуба на коса обикновено е 50 до 100 косъма на ден. Води до загуба на коса може да бъде разнообразна, колкото стареене, причинено поради, генетика заболяване или медицинско лечение.

Алопеция - Косопад - лечение

Плешивост, независимо дали постоянно или временно, не могат да бъдат излекувани. Но за косопад лечения, които помагат за насърчаване на растежа на косата или скриване на косопад. За някои видове алопеция, косата може да възобнови растежа им сам, без никакво лечение.