Алопеция ареата - снимки

Алопеция ареата - снимки

copyright:
wikimedia.org

Алопеция ареата - снимки

copyright:
wikimedia.org

Алопеция ареата е периодично тип загуба на коса, която може да засегне всяка обзаведена площ. От клинично, алопеция ареата може да прояви множество различни модели. Макар и медицински доброкачествени, алопеция ареата може да предизвика огромни емоционални и психо-социални напрежения в засегнатите пациенти и техните семейства.

Алопеция ареата - признаци и симптоми

Най-широко приетата хипотеза е, че алопеция ареата е свързана T клетъчния автоимунно и кой е най-вероятно да се появят при хора, които са генетично предразположени. Истинската причина за алопеция

ареата е все още неизвестен. Има много теории за причините, като например:

Теория автоимунитет.
Доказателства в подкрепа на хипотезата, че алопеция ареата е автоимунно заболяване. Процесът изглежда се дължи клетъчна T, но са открити и антитела, насочени срещу косъма.

Генетична теория.
Много фактори са благоприятни за предразположеност към алопеция ареата. Честота между болните членове на семейството се оценява на 20%. Заболеваемостта се увеличава при лица с тежки форми на алопеция, в сравнение с щитовидната жлеза.

Теория инервация и съдове.

Съобщиха, че пациентите с алопеция ареата, от време на време сърбеж или болка в засегнатите райони повдига възможността за промяна на периферната нервна система.

Вирусна теория.
Друга хипотеза беше предложено да се обясни патология на алопеция ареата. Той се счита за инфекциозен произход, но не последователно не микробен агент.

Симптоми: Най-честият симптом на алопеция ареата загуба на коса, косата обикновено попада в малки петна кръг. В редки случаи състоянието може да прогресира до пълна загуба на коса по главата (алопеция ареата totalis) или пълна загуба на косата на главата, лицето и тялото (алопеция ареата Universalis). Алопеция ареата Universalis В случаите, загуба на мигли и вежди и косми от носа и ушите може да направи човек по-уязвими на прах, микроби и чужди частици, влизащи в очите, носа и ушите.

Алопеция ареата - лечение

Лечението не е необходимо, защото условието е доброкачествен и спонтанна ремисия и рецидиви са често срещани. Терапии включват стимулиращи режими за растежа на косата, но те ​​не могат да повлияят на първоначалното развитието на болестта. Intralesional кортикостероидна терапия включва инжекции или локално приложение. Растежа на косата може да продължи до 9 месеца след инжектирането. Актуално имунотерапия се определя като индукция на алергичен контактен дерматит с локално приложение на силни алергени. Системна терапия с псорален и ултравиолетови А показва броя на излекуваните от 20-73%, но повторение е висока.