Андрогенна алопеция - снимки

Андрогенна алопеция) - снимки

copyright:
wikimedia.org

Андрогенна алопеция - снимки

copyright:
wikimedia.org

Андрогенна алопеция болестта е много често срещана косопад при мъжете и жените. Петдесет процента от мъжете на възраст над 50 години и 40% от жените в менопауза имат някаква степен на андрогенна алопеция. Загубата на коса е постепенно. При мъжете с андрогенна алопеция, косопадът е в fronto времеви региони и горната част на скалпа, в зависимост от тежестта. Жени пациенти с андрогенна алопеция е по-неясна и локализиран centroparietal, главата е обикновено непокътнати жени.

Андрогенна алопеция - признаци и симптоми

Причините могат да включват:

повишаване на качеството на живот на възрастните хора

генетика

болест

Някои лекарства (като например химиотерапия)

недохранване

Автоимунни заболявания (алопеция ареата)

Списъкът на признаците и симптомите споменати в различни източници за андрогенна алопеция включва 3 симптомите, изброени по-долу:

Прогресивния изтъняване на косата при жените

постепенното премахване косата при мъжете

Изтъняване на косата на върха на главата при мъжете

Андрогенна алопеция - лечение

Лечението е или медицински или хирургически. Доказани лекарства, които са посочени за андрогенна алопеция са: миноксидил (Rogaine ®) и орална финастерид (Propecia ®). Minoxidil за успеха на растежа на нова коса е приемливо за около 10% от мъжете. При жените, 50%, което показва минимално растежа на нова коса за растежа на нова коса, а 13% умерена. Лечението е цял живот. Седем процента от пациентите могат да получат дразнене (парене, сърбеж, зачервяване), поради решение на миноксидил.

Постоянен трансплантация на коса назад и отстрани на скалпа до оплешивяване е успешна процедура, но обикновено изискват 03:57 сесии в рамките на две години, за да запълни пространство с подходяща плътност.