Атопичен дерматит - снимки

Атопичен дерматит - снимки

copyright:
wikimedia.org

Атопичен дерматит е много често, често хронични (дълготрайни) кожна болест, която засяга голям процент от населението. За много пациенти се свързва с други атопични заболявания: астма, алергичен ринит, уртикария, хранителни алергии, атопичен дерматит. Има наследствен компонент за болестта.

Атопичен дерматит - признаци и симптоми

Не е известна причината за атопичния дерматит, но болестта изглежда е резултат от комбинация от генетични (наследствени) и фактори на околната среда. Изглежда има основен свръхчувствителност и нарастваща тенденция към сърбеж. Данните сочат, че болестта е свързана с така наречените атопични

заболявания като сено (сезонни алергии) и астма, която много хора с атопичен дерматит имат. В допълнение, много деца преодоляване на симптомите на атопичния дерматит може да се развие сенна хрема или астма. Въпреки че не е задължително друго заболяване, те могат да бъдат свързани, като изследователи улики за разбиране на атопичен дерматит.

Признаците на болестта включват кожни обриви и сърбежи. Въпреки че симптомите може да варира от човек на човек, най-често срещаните симптоми са суха, сърбеж, зачервяване на кожата. Сърбежът е печат на болестта. Засегнатите кожни участъци включват задната част на колената, китките, лицето и ръцете. По-рядко може да има пукнатини зад ушите, както и различни изригвания на други места по тялото.

Атопичен дерматит - лечение

Лечението включва партньорство между лекар и пациент, както и членовете на семейството му. Лекарят ще предложи план за лечение, въз основа на възрастта на пациента, симптоми, и общото здравословно състояние. На пациентите и членовете на семейството играят голяма роля в успеха на плана за лечение, да следвате указанията на Вашия лекар.

Лечението се състои в нанасяне на омекотители, избягване на тригери, а понякога и локални кортикостероиди