Баланит облитериращ (лихен склерата) на xerotica - снимки

Баланит облитериращ (лихен склерата) на xerotica - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Баланит облитериращ (лихен склерата) на xerotica Заболяването е по-често с неизвестна причина, която води до бели петна по кожата, които може да предизвика белези върху и около половите органи.

Баланит облитериращ (лихен склерата) на xerotica - признаци и симптоми

Жените са по-често засегнати от мъжете, особено около и след менопауза, но също така и млади жени и момичета, които също може да се развие болестта. Баланит облитериращ xerotica (лихен склерата), най-често се появяват на вулвата и около ануса с израстъци от слонова кост, която може да бъде гладка и лъскава. Това заболяване не може да бъде сърбеж и няма други симптоми.

При мъжете, заболяването може да бъде под формата на белезникав удебеляване на препуциума, което не може лесно да бъде прибран (фимоза). За разлика от жените, няма перианални участие. При мъжете, това генитално участие традиционно е известен като облитериращ за баланит xerotica, (BXO).

-Половата кожно заболяване може да се прояви като петна бял порцелан, с малки дози, видими фоликули или потните жлези вътре в отворите на повърхността. Изтъняване на кожата може да се появи.

Клинична картина включва:
, сърбеж, парене, дизурия
, хипоестезия главичката на пениса
болезнени ерекции с нарушена сексуална функция
Сила за намаляване на пикочния мехур и пикочните габарит поток
-уретрит с или без debacluri.

Симптомите, които възникват по време на края на облитериращ balanitei xerotica включват:
фимоза в състояние да decalota главичката
-Paraphimosis, които не могат да главичката recalota.
Мултифокална плоскоклетъчен карцином се развива при хора с лихен склерата и атрофия на пениса и инфекция с вируса на хепатит С са били докладвани.

Баланит облитериращ (лихен склерата) на xerotica - лечение

Няма специфично лечение, за да покаже резултати при всички пациенти. Интрамускулно пеницилин режим се оказаха полезни, по-добри промени чувствителност, сърбеж и възпалителни в 3 седмици. Терапия за ограничени пациенти е по-агресивен. Следните схеми са показали, че в различните ползи градуса: intrelezionali и стероиди, такролимус, тестостерон локално etretinat и лазерни въглероден диоксид.

Хирургия.
Получават терапевтичен Необрязаните пациенти обрязването. Посочете операция за обструкция на пикочните пътища. Практика uretroplastia на устната лигавица.