Булозен заболяване на диализа - снимки

Булозен заболяване на диализа се характеризира с нестабилност и везикулозна на кожата. Лезии, които се появяват върху кожата са сходни по отношение на порфирия кутанеа Tarda. Тези лезии се появяват най-вече на слънце засегнатите кожата на гръбната ръцете на хора, които са подложени на диализа поради хронична бъбречна недостатъчност продължава. Механо-булозен заболяване се среща при пациенти с краен стадий на бъбречно заболяване, лекувани от хронична амбулаторна перитонеална диализа и хемодиализа.

Булозен заболяване на диализа - признаци и симптоми

Булозен дерматоза на диализа етиологията остава неясно, въпреки че тенденцията мехурчета, влошаване

на тяхната слабост на слънчева светлина и предлага механизъм фототоксичен

Тъй като плазмените порфиринови нива при хора с хронична бъбречна недостатъчност може да бъде малко по-висока, порфирин фотосенсибилизация биха могли да играят вноски роля в някои случаи. Въпреки това, порфирин фотосенсибилизация е основната причина много пациенти на диализа имат подобни малки увеличения на плазмените нива на порфирин и крушка не развиват лезии.

Са по-пищни лезии след излагане на слънце, че пациентите не осъзнават ролята на слънчевата светлина в причиняване на вреди, отколкото, когато те започват да стават болезнени.

Булозен заболяване на диализа - лечение

Избягвайте слънцето, използвайте слънцезащитни продукти и да се избегне механична травма може да намали сериозността на нараняванията. За мехурчета вторична инфекция може да се наложи лечение с антибиотици.