Dermatofibrom - снимки

Dermatofibrom - снимки

copyright:
wikimedia.org

Dermatofibrom е често срещан кожен възелче с неизвестна етиология, което се случва по-често при жените. Dermatofibromul често се развива в крайниците (особено долната част на краката) и е обикновено асимптоматични, въпреки че понякога по-висока чувствителност и Puru са доста редки тези случаи.

Dermatofibrom - признаци и симптоми

Dermatofibromului Причината е неизвестна. Защото на персистираща своята същност, dermatofibromul вероятно е по-добре, класифицирани като неопластичен процес, а не реактивна промяна тъкан. Едно проучване на еруптивни dermatofibromaului предполага, че може да има генетичен компонент

Dermatofibromul се появят при пациенти от всяка възраст, но е най-често в юношеска възраст, 20% от нараняванията се срещат преди 17 години. Лезията расте бавно и е самотно възелче на крака. Някои лезии могат да присъстват, но рядко са многобройни. Този вариант се разглежда в контекста на множество автоимунни заболявания като лупус еритематодес, HIV инфекция, левкемия. Леко регресия е с клинично подобрение на състоянието на фонда. Пациентите могат да се опишат къртица необичаен белег.

Dermatofibroamele са характерни симптоми, но често описват сърбеж и болка. Възникнали са най-болезнените кожни тумори.

Dermatofibrom - лечение

Не лечението обикновено е необходими за dermatofibroma. Уверете се, че лезията е доброкачествен просто може да се посочи. В случаите, козметичен ум да се откажете за S intralesional кортикостероиди инжекция или пълно отстраняване, включително подкожна мастна тъкан.