Дерматофитите кел - снимки

Дерматофитите кел - снимки

copyright:
wikimedia.org

Дерматофитите кел е повърхностни гъбични инфекции на кожата, косата и ноктите. На drematofitia (кел) могат да повлияят на кожата на главата (кел capitis), брадичката и кожата на лицето (кел barbae), тялото (трихофития corporis, засягащи главно деца), слабините (трихофития cruris), ноктите (кел unguium), и фут (трихофития pedis или микоза). Тези нарушения варират от леки до остри възпалителни реакции везикулозен.

Дерматофитите кел - признаци и симптоми

Дерматофитите (кел) са резултат от няколко различни гъбички. Предаването може да се случи чрез директен контакт с инфектирани лезии или косвено чрез контакт със заразени обекти, като например

обувки, кърпи или душ. Друг предразполагащ фактор е комбинация от топлото време и стегнати дрехи, които да насърчава растежа на гъбичките.

Някои от гъбичките, които участват в тази болест, първите животни infectaza, но те ​​също могат да се предават от животни на хора.

Дерматофитите (кел) симптоми:

може да се появи като малки папули (бабуни) по скалпа, които могат да прогресират до лезии, възпаление, гной - попълва. Разкъсана косопад, лющене може да се случи.

Tinea corporis, кожни лезии могат да включват плащания от каквато и да е форма с изключение на скалпа, брада или кожата на краката. Тези лезии може да бъде суха и лющеща се или мокро и кора.

Tinea cruris включват кота, определена като червени лезии, сърбеж в слабините, която може да достигне до хълбоците, вътрешната част на бедрата и външните полови органи.

Tinea unguium започва от върха на една или повече ноктите. инфекция на ноктите е много по-рядко. Инспекция ще разкрие прогресивно задебеляване, обезцветяване и разпада на ноктите.

Tinea pedis може да представи екстремни сърбеж и болка, особено при ходене, защото на блистер между пръстите на краката.

Tinea лишей (питириазис лишей) е лека инфекция, повърхностно кожата (обикновено багажника). Пораженията са асимптоматични и обикновено светло кафяв, розови, бели или кафяви петна (плоски петна).


Дерматофитите кел - лечение

Локални противогъбични препарати следва да бъдат ефективни при лечението, неусложнени инфекции с дерматофити - кел, намиращи се в други области от скалпа. Те включват локално клотримазол и миконазол (аптека) ​​и тербинафин.

Понякога устно противогъбични лекарства може да се наложи, ако условието е тежка. Медикаменти могат да включват гризеофулвин, итраконазол, тербинафин и флуконазол.

Tinea capitis (скалпа), независимо от тежестта им, обикновено се лекуват с перорални противогъбични лекарства като локални противогъбични средства не могат да проникнат на космените фоликули и. Кортикостероидите се понякога се използва за лечение на тежко възпаление или белег, като инфекции на скалпа.