Dermographism - снимки

Dermographism буквално означава писмен вид на кожата. Постигането на по-категоричен (надраскани, търкат) върху кожата произвежда червена линия (дилатация на капилярите), следвани от аксона-рефлекс пристъп с разширяване на еритема (артериоли дилатация) и формирането на линеен обрива (transudation на течност / оток) наречена тройна отговор на Люис. Преувеличени отговор на този конституционен тенденция whealing се наблюдава в около 2-5% от населението и се нарича dermographism.

Dermographism - признаци и симптоми

Точният механизъм е на dermographism остава несигурно. Травма може да освободи антиген, който взаимодейства с мембрана обвързани клетки имуноглобулин Е мастоцити, които отделят възпалителни

 

медиатори, особено хистамин в тъканите. Това води до малките кръвоносни съдове, за да изтекат, позволявайки течност, за да се натрупват в кожата. Други посредници, вероятно, участващи левкотриени, хепарин, брадикинин, каликреин и пептиди като субстанция P.

Симптомите могат да бъдат причинени от стрес, абразивни дрехи, часовници, очила, топлина, студ, или нещо, което причинява стрес за кожата. В много случаи, те са незначителни, но в някои редки случаи, симптомите са достатъчно тежки, за да имат голямо влияние върху живота на пациента.

Dermographism - лечение

За асимптоматични пациенти с прост dermographism не е необходимо лечение. Много е важно да се избегне утаяване на физически фактори, намаляване на стреса и тревожността са важни медицински методи. Също така надраскване суха кожа може да се намали чрез прилагане успокояващо.