Екзема - снимки

Екзема - източник: dermnet.com
     

Екзема е общ термин за няколко вида възпаление на кожата, известен също като дерматит. Най-честата форма на екзема е атопичен дерматит (някои хора използват тези две понятия взаимозаменяемо). Въпреки това, има много различни форми на екзема. Екземата може да засегне хора на всяка възраст, въпреки че е най-често при кърмачета, около 85% от хората имат пристъп преди 5 години.

Екзема - признаци и симптоми

Лекарите не знаят точната причина за екзема е кожен дефект, който засяга неговата функция като

бариера, евентуално в комбинация с нарушена функция на имунната система се смята за важни фактори се обединят.

Някои форми на екзема може да бъде предизвикана от вещества, които влизат в контакт с кожата, като сапуни, козметика, дрехи, перилни препарати, бижута, или пот. За опазване на околната среда алергени (вещества, които причиняват алергични реакции) също може да предизвика избухване на екзема. Промените в температурата и влажността, или дори психологически, защото стресът може да доведе до огнища на екзема при някои хора.

Екзема симптоми зачервяване на кожата, хранене или изгаряния, въпреки че появата на екзема варира от човек на човек и се променя в зависимост от типа на екзема. Силен сърбеж обикновено е първият симптом при повечето хора с екзема. Понякога, екзема може да доведе до мехури и лезии, но може да доведе до суха и лющеща се кожа.

Докато всеки друг регион на тялото могат да бъдат засегнати от екзема при деца и възрастни, екзема обикновено се случва на лицето, шията и вътрешната страна на лактите, коленете и глезените. При кърмачета, екзема обикновено се случва на челото, бузите, предмишниците, краката, скалпа, и шията.

Екзема може да се появи понякога най-кратък реакция, че само води до симптоми в продължение на няколко часа или дни, но в други случаи, симптомите могат да се задържат по-дълго, което е посочено като хроничен дерматит

Екзема - лечение

Цели за лечение на екзема да предотвратим сърбеж, възпаление и влошаване. Лечение на екзема може да включва начин на живот, както и употребата на наркотици. Лечението винаги се основават на възрастта на индивида, общото здравословно състояние, както и вида и тежестта на заболяването.

Поддържане на кожата добре хидратирана чрез прилагане на кремове или мехлеми (с ниско ниво на водата и високо съдържание на масло) и избягване на над - къпане.