Език География - снимки

Език География - снимки

copyright:
wikimedia.org

Език География е доброкачествено състояние, което възниква до 3% от общото население. Най-често пациентите са асимптоматични, обаче, някои пациенти са се увеличили чувствителност към горещи и пикантни храни.

Език География - признаци и симптоми

Окончателно причината не е изяснен, но лезии се наблюдават с повишена честота при пациенти с псориазис. В проучване при пациенти с псориазис, географски език се наблюдава при 10% от пациентите, в сравнение със само 2,5% от възрастта и пола и контролирано. Беше предложено от географски език

 

полигенен тип на унаследяване. Не е повишена честота на географския език не е отбелязано, защото на наркотици или околната среда агенти използват.

Geographic език може да засегне всички възрастови групи, но е по-често при възрастни. Пациенти с географски език може да бъде парене или дразнене на езика след поглъщане на горещи храни или горещи.
Език показва добре демаркационната зона на еритема, засягащи особено гръбната и страничните ръбове на езика. В областта на архитектурата еритема език е отстранена, загуба на нишковидни папили и околните лигавица атрофия. Районът е добре определена, хиперкератотични, жълтеникаво-бял кант, serpingioase, нередовна. Подобни лезии могат да присъстват на други лигавични области.

Език География - лечение

не се третират като доброкачествени и асимптоматична.