Гестационен пемфигоид - снимки

Гестационен пемфигоид автоимунна булозна дерматоза е рядко бременност. Заболяване, наречено гестационен херпес първоначално е бил на базата на морфологична характеристика herpetiform на мехури, но този термин е подвеждащо, защото гестационен пемфигоид не е свързана или свързани с херпес вирусна инфекция или в историята.

Гестационен пемфигоид - признаци и симптоми

гестационен пемфигоид е автоимунно заболяване, което по същество означава, че имунната система на индивида започва да реагира срещу неговата или нейната тъкан. Имуноглобулин G (IgG) автоантитела (известен като фактор PG) е причинило щети в гестационен пемфигоид цел е белтък, наречен като BPAG2

(BP180), открити в мазе мембрани, което е зоната между епидермиса и дермата (горе и средните слоеве на кожата). плацентата е известно, че са основен източник на родителски антитела и по този начин може да представлява имунологична цел по време на бременността.

Гестационен пемфигоид се случва при бременни жени. Обикновено се проявява в напреднала бременност с внезапна поява на сърбящи кошери и мехури по корема и багажника. Тежък сърбеж може да бъде толкова вълнуващо да прекъсне ежедневните дейности. Наранявания може да се случи по всяко време по време на бременност, но растат особено през второто и третото тримесечие.

Симптомите могат да започнат в края на бременността, но също така и в непосредствена delivrenta. Гестационен пемфигоид обикновено отзвучава спонтанно в рамките на няколко седмици или месеци след delivrenta и по-рано, ако кърменето гърдата. Устойчиви активността на заболяването е описано дори и след няколко години след раждането. Болест може да бъде предизвикана от употребата на контрацептиви и менструация, както и предстоящите задачи.

Гестационен пемфигоид - лечение

Основната цел на лечението е да облекчи сърбежа, за предотвратяване на мехури и лечение на вторични инфекции. Локалните кортикостероиди се използват в същото време леко заболяване, перорални кортикостероиди са необходими в по-големи случаи. Перорални антихистаминови средства може да се използва за облекчаване на сърбеж.

В повечето случаи, гестационен пемфигоид лекува спонтанно в рамките на няколко дни. Усложненията са редки, но могат да включват:

преходен мехурчета дете

вторична инфекция, които могат да оставят белези