Lentigo - снимки

Lentigo - снимки

copyright:
dermnet.com

Lentigo се счита за preinvasive лезии, предизвикани от UV-план кумулативен.

Lentigo - признаци и симптоми

Lentigo maligna Рискът се увеличава с възрастта и продължителността на излагане на слънчева светлина.

Lentigo maligna е установено, че са свързани с базално-клетъчен карцином, история на тежко слънчево изгаряне, порфирия кутанеа Tarda, Вернер синдром, суха кожа, пигментация положителен тирозин oculocutaneous албинизъм. Увеличаване на брой на melanocytic невуси, включително вродени невуси или гигант море също така да доведе на развитието на lentigo maligna.

Lentigo maligna най-често засяга слънцето изложени на кожата на главата и шията. Но също може да повлияе на носа и бузата. При някои хора, пораженията се появяват по-често от дясната страна, която е страна на водача на главата и шията при мъжете и от ляво, който е от страната на пътника на жените.

Лекарят трябва да подозирате, че възможността за меланом, ако пациентът се оплаква от ново поражение - пигментация или промени в съществуваща бенка. Lentigo maligna може да се появи по ръцете, краката и багажника, в някои редки случаи устата.

Предложения за локално авансирал лезии включват надморска височина, парене, сърбеж, болка или кървене. Lentigo малигнена лезия

предшественик е сравнен с петно ​​върху кожата.

Процент от lentigo maligna меланом lentigo maligna, че напредъкът остава неизвестна, но оценки на риск живота на lentigo maligna са известни с 4,7% на възраст от 45 години.

Lentigo - лечение

Lentigo maligna се управлява с окончателно хирургично лечение..

Като цяло прогнозата е добра за пациенти с локализиран меланом и без метастази. Мониторингът се състои на разглеждането на кожата. Пациент е лекуван за lentigo трябва да наблюдават ежегодно