Leucoplaziile устните - снимки

Leucoplaziile устните - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Leucoplaziile устните плоча (пластир) бял или сив, който се развива върху езика, вътрешната страна на бузата или венците. Левкоплакия петна може да се развие на женските полови органи, обаче, причината за това не е известна.

Leucoplaziile устните - признаци и симптоми

Огласените причини са: химически - като пушене - най-важният фактор за местно, механични никнене на млечни зъби бедни, недостатъчна хигиена на зъбите, инфекциозни човешки папиломен вирус и на вътрешни фактори, генетична предразположеност в момента е универсално допуснати.

Наличието на бели или сиви цветни петна по езика, венците, небцето, вътрешната страна на бузите и устата може да бъде признак на левкоплакия. Спотове могат да се развиват по-бавно в седмици или месец и да са дебели, леко повдигната, и аз най-накрая може да се груба текстура. Тя обикновено е безболезнена, но може да бъде чувствителна на допир, топлина, пикантни храни, или друго дразнене.

Leucoplaziile устните - лечение

Левкоплакия на лечение, ако е необходимо, включва премахване на източник на раздразнение. Например, ако левкоплакия е причинена от зъб или неправилна повърхност на протеза. Ако левкоплакия е причинена от пушенето, ще се изисква да се намалят или да се откажат от пушенето или посредством други тютюневи изделия.

Медикаментозно лечение се състои от: електрокоагулация, криотерапия, лазерна терапия или хирургична ексцизия.