Lipoid necrobiosis - снимки

Lipoid necrobiosis - снимки

copyright:
www.dermnet.com

Lipoid necrobiosis е нарушение на колаген дегенерация с грануломатозен отговор, удебеляване на стените на кръвоносните съдове и отлагането на мазнини.

Lipoid necrobiosis - признаци и симптоми

Точната причина за появата на necrobiosis lipoid е неизвестен, но водещата теория Lipoid necrobiosis фокусира върху диабетна микроангиопатия. Други теории предполагат, травма или възпалителни или метаболитни промени. Други теории предполагат, че антитяло-медиирана васкулит може да доведе до промени, наблюдавани в Lipoid necrobiosis.

Lipoid necrobiosis е три пъти по-често при жените, отколкото при мъжете. Средната възраст на поява е на 30 години, но може да се развие във всяка възраст. При пациенти с диабет обикновено се появяват в началото. Асимптоматични пациенти показва светли петна, които уголемите бавно в рамките на няколко месеца или година. Първоначално са червено-кафяви петна жълт и след това да се превърне в депресия, атрофичен. Язви може да възникне след травма и обикновено са свързани с болка. Основна обвини козметична появата на лезии на пациента. Necrobiosis lipoid клиничната картина е отличителен.

Lipoid necrobiosis - лечение

Не е много ефективно,, отчасти защото точната етиология остава неизвестна lipoid necrobiosis лечение, защото може да предизвика локализиран травма от Lipoid рани necrobiosis крака, защита с еластични чорапи за подпомагане и останалата част на крака може да помогне. Ексцизия и присаждане са били успешни, но повторение може да възникне вследствие на основните съдови лезии.