Lipoma - снимки

 
   

Lipoma е оток или бучка състои от мастните клетки / адипоцити. Начина, по който те са доброкачествени липоми, че е неракови и бавен растеж. Обикновено тези липоми се развива в подкожната тъкан точно под кожата или в мускула по-малко. Липоми може да достигне големи и могат да се развиват по-едновременно. Страни, най-често засегнати от липоми са гърба, врата, раменете или ръцете.

Lipoma - признаци и симптоми

Причините за липоми при някои хора не е известно, една от причините може да бъде фамилна анамнеза. Беше отбелязано, че шансовете за вземане на lipoma е по-висока, ако един родител има или е имал lipoma. Липоми могат да се появят в подкожната тъкан е претърпял травма или нараняване.

Симптоми - обикновено се образува повече възли под кожата. Липоми растат бавно, и те могат да отидат дори да ни забележат в продължение на години. Липоми са малки възелчета и да достигне много голяма. Touch / натиснете липоми лесно се премества от мястото, където е приложен натиск. Като цяло хит на lipoma не се нарани все пак, ако може да бъде болезнено или ако тя е разработила около органи могат да причинят болка от натиск върху нервите и други сложни.

Lipoma - лечение

Липоми обикновено не се нуждаят от лечение. Свалете само тези липоми, произвеждащи болка и по-бърз растеж. Те също така за премахване на липоми причиняват дискомфорт или козметични проблеми. Първото нещо, което трябва да направите, е да се определи дали лекарят не е рак, който е доброкачествен, след това има няколко опции, които включват хирургично отстраняване на липоми, липосукция, или чрез инжектиране на стероидни препарати може да доведе до намаляване на липоми, но не ги елиминират напълно.