Лунички - снимки

Лунички са плоски кръгли петна, загорели, които обикновено са големината на главата един пирон. Spots са многобройни и могат да се развият случайно върху кожата, особено след многократно излагане на слънчева светлина. Те са особено често при хора със светла кожа на горните части на тялото кожата като бузите, носа, ръцете, раменете и горната част на. Те могат да настъпят при млади хора на възраст от 1 до 2 години

Лунички - признаци и симптоми

Луничките се развиват в резултат на комбинация от генетична склонност (наследството) и излагане на слънце. Двама души получават същия излагане на слънце може да имат равни възможности за

разработване на лунички. Слънчева светлина и изкуствени дъбилни светлини излъчват ултравиолетова (UV). След излагане на ултравиолетова светлина, външния слой на кожата (епидермиса) се удебелява и пигментните клетки (меланоцити) произвеждат пигмента меланин в повишена честота. (Този производството на меланин, в действителност, може да осигури известна защита срещу бъдещи излагане на слънце).

Разбира се, хората се различават значително в отговора си на слънчева светлина. Да вземем един краен пример, няма пигментация на кожата на албинос, поради дефект в метаболизма на меланин. От друга страна, хората с тъмен цвят на кожата са сравнително по-малко чувствителна към излагане на слънце, отколкото хората със светла кожа. Въпреки това, хората с тъмна кожа не са напълно устойчиви на въздействието на слънцето и да стане изгоряла от слънцето по-продължителен. Хората с руса или червена коса, светли очи и открита кожа са особено чувствителни към вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Лунички - лечение

Има няколко безопасни и ефективни методи за намаляване на появата на лунички: комбинация от лекарства може да е необходимо за постигане на най-добри резултати.

Избелване или избледняване кремове: Продукти, съдържащи хидрохинон и Kojic киселина. Тези продукти могат да подпомогне борбата с лунички, ако те се прилагат последователно в продължение на период от няколко месеца. Избелване кремове са най-ефективни в комбинация с избягване на слънце и слънцезащитен крем.

Ретиноиди: Понякога се използва във връзка с други избелващи кремове, третиноин (витамин А киселина, Retin-A), тазаротен (tazarotene), Adapalene (Differin) също може да помогне в борбата лунички, когато се прилага последователно във период от няколко месеца.

Криотерапия

Лазерно лечение