Malacoplakie - снимки

Malacoplakie - снимки

copyright:
webpathology.com

 

Malacoplakie е възпалително състояние, проявяващо се като плакат или възелче, която обикновено засяга пикочо-половата система, но рядко се включва и кожата. Malakoplakia е описан за първи път в началото на 1900 под формата на меки жълти плочи, които са били наблюдавани на лигавицата на пикочния мехур. Микроскопични malakoplakia се характеризира с наличието на пенести хистиоцити с отличителни базофилни включвания, които са известни като органи Михаелис - Гутман.

Malacoplakie - признаци и симптоми

Смята се, malakoplakia да е в резултат на недостатъчна убийството на бактерии макрофаги или моноцити, тази дейност phagolysosomal дефекти. Частично усвоява бактериите се натрупват в моноцитите и

макрофагите и води до отлагане на калций и желязо на бактериална glycolipid лечение. Наличието на получената структура базофилна Michaelis включване тяло - Гутман, счита за патогномонични malakoplakia.

Рискови фактори за развитие на malakoplakia включват:

пролонгирана системна стероидна терапия

Трансплантация

диабет

лимфом

Ревматоидният артрит

Чести симптоми:

Лезии като папули, карти, или язва, която е жълто до розово или цвят на кожата.

Общите места включват анален или областта на слабините, бедрата и корема.

отводнителни абсцеси / синусите са възникнали близо до уретрата, бедрото, вулвата, и аналната област.

Лезии може да бъде клинично погрешно диагностицирана като абсцес, злокачествени заболявания, лимфом, или доброкачествени етикет на кожата.

Пространство, може да се появи непостоянен, или може да се представи като самотен възелче или пъпка група.

Често лезии са хронични, но не инвалидизиращи за пациента.

Malacoplakie - лечение

Антибиотично лечение, който се фокусира върху макрофагите (например, хинолони, триметоприм - сулфаметоксазол) е свързана с висок процент на излекуване. антибиотична терапия, насочена срещу E Coli в комбинация с операция предлага най-добрия шанс за изцеление.

Бетанехол, холин агонист, е бил използван в комбинация с антибиотици и хирургия. Бетанехол да коригирате ниска цГМФ смята да се намесва с пълна бактериални умъртвяване.

Аскорбиновата киселина се използва за увеличаване на цГМФ и цикличен аденозин монофосфат (цАМФ) нива на моноцитите, които могат да представляват ефективна стратегия за лечение. Достатъчен брой пациенти са били лекувани с аскорбинова киселина, за да се определи цялостният ефект.

Спирането на имуносупресивни лекарства обикновено е необходимо за ефективно лечение malakoplakia.