Мастните кисти - снимки

Мастните кисти - снимки

copyright:
wikimedia.org

Мастните кисти са малки бучки или подутини под кожата. По-конкретно, те са затворени мехурчета, които съдържат кератин - протеин, паста или често има лоша миризма.

Мастните кисти - признаци и симптоми

Мастните кисти често са резултат от подуване на космените фоликули и които са травмирани тъкани или под кожата.
Мастните кисти обикновено са безболезнени, бавно растящи малки подутини или бучки, които могат свободно да се придвижват под кожата. Важно е да не се докосват или опит за отстраняване на веществото вътре, за да се предотврати оток, инфекция на мастните киста.

Понякога инфекцията може да възникне. Признаци или симптоми, които могат да посочат инфекция на мастните кисти включват:

червенина

чувствителност

повишаване на температурата на кожата над бучки или подутини

сивото вещество и бяло, сирене, воняща дренаж от удар или бучка

Мастните кисти - лечение

Мастните кисти най-често изчезват сами по себе си и не са опасни. Както беше посочено, обаче, те могат да се възпаляват. Понякога мастните кисти растат толкова голям, че те пречат на ежедневието. Когато това се случи, хирургично отстраняване може да бъде необходимо, и тази процедура може да се извърши в лазарета. Малки възпалени кисти често могат да бъдат лекувани с инжектиране на стероиди или антибиотици.

Усложнения на мастните кисти

Ако мастните кисти се заразят, те могат да образуват болезнени абсцеси хирургично отстраняване на мастните киста ексцизия не включва пълен сак може да се върне (въпреки че обикновено не се върна)