Мастните невус - снимки

Мастните невус - снимки

copyright:
www.dartmouth.edu

 

Мастните невус окръжност лезия "хамартоматозна", съставена основно на мастните жлези, Verrucous епидермална невуси невуси себакат и са тясно свързани, и много автори смятат алтернативи.

Мастните невус - признаци и симптоми

Фамилни случаи са съобщени. Мутации в pluripotentiael клетки по време на ембриогенезата могат да генерират различни линии на диференциране в organoid невус. Мастните невус изглежда да отговори на хормонални влияния, лезията може да е висока при раждането стане сплескан в детството, и да се повдигнат отново по време на пубертета.

Мастните невус може да бъде отговорен за податливост към развитие на базално-клетъчен карцином и други видове тумори в лезията.

Невус мастните преминава през три различни фази клинично, както следва:

При раждането или в ранното детство, невус на мастните изглежда здрава, самотен, линейни или кръгли, леко повдигната, розово, жълто, оранжево, или бронзова плоча с гладка или малко по-гладка. Невус обикновено е по скалпа.

През юношеството, преминавайки Verrucous лезии и възлест, кръгла, овална или линейна форма, различни по дължина от около 1 см повече от 10 см. Те се появяват най-често като единична лезия, но може да бъде многократно и разширен.

-Късно в живота, някои лезии могат да се развият различни видове на тумори appendageal като trichoblastoma;, базално-клетъчен карцином syringocystadenoma papilliferum и рядко, възлест hidradenoma, мастните epithelioma, апокринните cystadenoma, екринни карцином, плоскоклетъчен карцином, карцином на мастните spiradenoma и кератоакантом.

Мастните невус - лечение

риска от злокачествени заболявания е трудно да се определи точно и злокачествени промени могат да се появят на всяка възраст. Поради този риск, ние препоръчваме цялостна хирургическа ексцизия, за предпочитане преди пубертета, защото удебеляване на лезия може да увеличи риска от злокачествени заболявания с възрастта.
Пълен дебелината на кожата ексцизия обикновено е необходимо и навременно унищожаване не се препоръчва, тъй като може да маскира промените в повърхностните злокачествени основната реконструкция обикновено е възможно.