Melanocytic невус бенки - снимки

Melanocytic невус бенки - снимки

copyright:
wikimedia.org

Melanocytic невус бенки увеличения са някои от най-често възникващи кожата. В общи линии, те често са наричани като къртици, козметични петна или родилни белези. Melanocytic невуси могат да присъстват на раждането или около времето на раждане. Те са склонни да бъдат по-големи, бенки се нарича вроден невуси. По време на детството "редовни бенки" може да започнат да се появяват. Обикновено, те са цвета на кожата, куполообразна / плащане, които могат да се появят навсякъде по кожата. Бяха средно около 15-20 души melanocytic невуси.

Melanocytic невус бенки - признаци и симптоми

Генетиката играе роля в melanocytic невуси. Някои семейства имат склонност да развиват бенки повече от другите.

Тези бенки са безвредни, но понякога те могат да бъдат объркани от рак на кожата. Това може да бъде особено вярно за тип мол, наречен диспластични невуси. Всяко увеличение на бенки, които водят до промени в размера, цвета, формата, кървене, да се хранят редовно или става възпалена или раздразнена да бъдат оценени от дерматолог. Въпреки че може да премахне много от тях поради козметични причини, отстраняване не е необходимо, освен ако те са раздразнена, възпалена или подозрително.

Melanocytic невус бенки - лечение

Бенките - melanocytic Неви могат да бъдат отстранени лесно, особено за козметични причини, но също така, когато тези бенки са раздразнени.