Melasma - снимки

Melasma hypermelanosis се придобива в слънце откритите участъци. Melasma представя като симетрични хиперпигментирани петна, които могат да бъдат сливащ или точки по бузите, горната устна, брадичката, челото са най-честите места.

Melasma - признаци и симптоми

Причини патофизиологията на мелазма е несигурно. В много случаи се появява в пряка връзка с женската хормонална активност се представя като мелазма се случва с бременност и орална контрацепция. Други фактори, които участват в етиопатогенезата на мелазма фотосенсибилизиращо лекарства, леко яйчниците или дисфункция на щитовидната жлеза, както и някои видове козметика.

Най-важният фактор в развитието на мелазма е излагането на слънчева светлина. Без стриктно избягване на слънчева светлина, потенциално успешните методи за лечение на мелазма са обречени на провал.

Melasma - лечение

Melasma може да бъде трудно за лечение на мелазма пигмент се развива постепенно, както и резолюцията също е постепенно. Всички дължини на вълните на слънчева светлина, включително видимия спектър, вероятно ще предизвика мелазма линия на лечение при мелазма остава актуален депигментиращ агент, хидрохинон (HQ) най-често се използва. Това е химично вещество, който потиска тирозиназа hydroxyphenolic, което води до намаляване на производството на меланин. В допълнение, цитотоксични метаболити може да причини смущения с техния функция и жизнеспособност. HQ може да се приложи в сметана състояние или под формата на алкохолна основа за решение.