Pilonidal болест - снимки

Pilonidal болест - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Pilonidal болест е киста, която се развива по опашната кост близо до мястото, където тя се разделя бедрата. Тези кисти обикновено съдържат косата и кожата отломки. Терминът pilonidal произлиза от латинските думи pilus (косъм) и огнище (гнездо). Лица с pilonidal киста не може да има никакви симптоми, докато други може да се развие инфекция на киста, свързани с болка и възпаление. Лечение и управление на pilonidal кисти зависи от много фактори, включително наличието на симптомите и степента на заболяването. Pilonidal киста повторение е често срещана.

Pilonidal болест - признаци и симптоми

Въпреки че има няколко теории, повечето изследователи смятат, че са причинени от проникването на космите в кожата pilonidal кисти. В отговор на тази коса, въплътил се осъществява местното възпалителна реакция предизвиква киста около косъма. Прекомерен натиск или повтарящи се травми на sacrococcygeal предразполагат някои хора да развиват кисти или дразни вече съществуващите такива.

Ако pilonidal кистата става заразен, следните признаци и симптоми може да се развие:

болка през долната част на гръбнака,

зачервяване,

топлината на кожата

локализиран оток над долната част на гръбнака,

изтичане на гной от отвор в кожата (синусите тракт) в долната част на гръбнака

треска (нечесто).

Pilonidal болест - лечение

Заразен pilonidal киста е един абсцес, който изисква инцизия и дренаж за здравословен. Тази процедура по принцип може да се извършва в лекарския кабинет или спешно отделение. След анестезия на района с инжектиране на местна упойка, се прави разрез със скалпел на заразения район. Лекар, след това се изсушава гной и премахване на косми и други отпадъци от раната. Тогава превързал раната с марля и се оставя да се лекува. Антибиотиците обикновено не са необходими, освен ако Вашият лекар смята, че се разпространяват инфекция на кожата (целулит). Често се предписват обезболяващи лекарства.