Питириазис Rosea - снимки

Питириазис Rosea - снимки

copyright:
wikimedia.org

Питириазис Rosea е кожен обрив, който причинява петна, понякога придружени със сърбеж на багажника, шията, ръцете и краката.

Питириазис Rosea - признаци и симптоми

Pityriasis Rosea причини са: обрив от неизвестен произход, което продължава около шест седмици. Всеки може да го направи, но е най-често при хора на възраст 10-35.

Това може да бъде причинено от вирус, все още не са идентифицирани.

Голям брой бактерии, вируси или гъбички е изолиран като причинно-следствена агент, въпреки че HHV-6 и -7 ОХ може да играе роля.

Лекарства като бисмут, барбитурати, каптоприл, злато, органични mercurials, methoxypromazine, метронидазол, D-пенициламин, изотретиноин, tripelennamine хидрохлорид, кетотифен и Salvarsan са участвали в производството на наркотици, предизвикана от PR.

Има скорошни доказателства, че тя може да бъде причинено от вирус от обрив прилича на някои вирусни заболявания, и от време на време човек се чувства малко по-зле за кратко време, дори преди обрив се появява.

Атопия, себореен дерматит, акне вулгарис и пърхот са по-чести при пациенти с РА, отколкото в контролната група индивиди.

Основните симптоми на Pityriasis Rosea вестител кръпка е вид, последвано от дифузен обрив и няколко по-малки петна. Pityriasis Rosea обикновено започва с голяма люспеста, розово петно ​​на гърдите или гърба, наречен Herold "или" майка "кръпка. Той често се бърка с тения, но противогъбични кремове не помагат, защото е гъбички симптомите на това заболяване включват:

люспест обрив розово с овална форма.

Сингъл "вестител" кръпка може да възникне между 1-20 дни преди по-малък, по-многобройни.

Често се случва на петна, подредени в триъгълна схема, като дърво "Коледа"

25% от хората с Pityriasis Rosea имат лек до тежък сърбеж. Тя изчезва, както се развива обрив.

Може да бъде придружено от главоболие, висока температура, гадене и умора

Други чести симптоми включват намаляване на дейност на потна жлеза.

лезия или обрив на кожата започва с един (вестител) лезия

след няколко дни, да направи повече щети

Да следвате разпадане линии или да се появи в едно дърво "Коледа" модел

Овални плаки, папули, или макулата

Може да се разпространи

Центрове лезии може да бъде набръчкана (цигарена хартия)

Зачервяване или възпаление на кожата.

Питириазис Rosea - лечение

Pityriasis Rosea Лечение:

вагинално от себе си, но по-дълъг период от време.

Ако симптомите са леки, не е необходимо лечение.

Pityriasis Rosea обрив се дразни от сапун, вана или душ вода. изригвания са суха кожа, най-добре е да се сложи тънък слой масло върху кожата си свеж баня сухо след душ или вана.

овесена каша бани, анти-сърбят лосиони, лекарства и стероидни кремове може да се предписва за борба с обрив.

Ако яде обрив, лечението с кортизон крем обикновено е по-бърз облекчение. Кортизонът не лекува Rosea питириазис, но само по-гладка, по-удобно.

Ултравиолетовата светлина терапия или фототерапия може да съкрати държавните и може да се предписва за обширни и продължителни случаи на питириазис. кортикостероидни кремове могат да се предписва за облекчаване на сърбеж