Питириазис рубра Пилар - снимки

Питириазис рубра Пилар е името, дадено на група от редки кожни заболявания, като червено-оранжев карцином с ясно определени граници. Те могат да покриват цялото тяло или части на тялото, като лактите и коленете, дланите и ходилата.

Питириазис рубра Пилар - признаци и симптоми

Питириазис Рубра Пилар Причината е неизвестна. Pityriasis Рубра Пилар обикновено е спорадична, но някои форми може да бъде частично наследствено. Това може да се случи във всяка порода, и мъжете и жените са еднакво засегнати.

Питириазис Рубра Пилар възрастен началото най-често започва в главата, шията и горната част на

багажника като червен обрив люспест. Налице е често самотен лезия, но в рамките на няколко седмици има повече и те се обединят, за да образуват групи от червено-оранжеви лезии. След няколко седмици на разпространението и може да покрие по-голямата част на тялото (еритродермия). Harsh, сухи свещи може да се почувства като карцином и космените фоликули, тъй като често е най-очевидни са на гърба на пръстите. Пациентите могат да се оплакват от сърбеж в ранните стадии на болестта.

Пукнатини може да се развие и може да бъде болезнено, когато правите пеша или с помощта на ръцете е трудно. Ноктите могат да станат удебелени и с променен цвят и черни ивици се появяват линейна (отцепнически кръвоизливи). косата може да оредява значително.

Питириазис рубра Пилар - лечение

Лечението е трудно,, защото клиничното протичане е толкова променлива за всеки от различните видове Pityriasis Рубра Пилар. Като цяло, наследени форми на Pityriasis Рубра Пилар са склонни да се задържат през целия живот време, придобити спорадични форми са склонни спонтанно да се лекува в крайна сметка.

Актуални лекарства като омекотители може да се използва за облекчаване на симптомите на сухота и напукване на кожата. При тежки случаи ацитретин или изотретиноин може да бъде полезно. Метотрексат е с ограничена стойност.