Себореен дерматит - снимки

Себореен дерматит - снимки

copyright:
wikimedia.org

Себореен дерматит - снимки

copyright:
wikimedia.org

Себореен дерматит е често срещано състояние на кожата, което засяга предимно кожата на главата, което води до кора люспест, сърбеж, зачервяване на кожата и изобилието на пърхот. Себореен дерматит също може да повлияе, лицето, горната част на гръдния кош, гърба и други части на тялото.

Себореен дерматит не е вредно, но може да бъде неудобно и грозен. Себореен дерматит може да се лекува чрез признаване на признаците и симптомите и с помощта на комбинация от самостоятелни грижи (брояч), без лекарства.

Себореен дерматит - признаци и симптоми

Въпреки че точната причина на себореен дерматит не е известно, има няколко фактора,

които допринасят за възникването му:

Мая (гъбичка, наречена Malassezia), което расте в мазната секреция е фактор, допринасящ

Стрес и умора

Промяна на сезон - обикновено се влошават през зимата

неврологични проблеми - себореен дерматит може да се появи по-често при хора, които имат някои неврологични заболявания като болестта на Паркинсон

ХИВ / СПИН - хората, живеещи с ХИВ / СПИН, имат повишен риск от себореен дерматит

Честите признаци и симптоми на себореен дерматит включват:

Мащабиране или дебела кора върху скалпа неравномерно.

Жълти или бели скали, които може да се припише на косата

Мазна зачервяване на кожата, покрити с люспести бели скали или жълти

Сърбеж или болка

кожата люспи или пърхот

Себореен дерматит - лечение

Няма лечение за да се гарантира лечението на себореен дерматит завинаги, но лечението може да контролира тези признаци и симптоми. Лечението зависи от вашия тип кожа, тежестта на състоянието ви и когато тялото ви.

Шампоани с лекарства трябва да бъде първата стъпка в лечението на себореен дерматит на скалпа. Изберете шампоан, който съдържа една от следните съставки:

Кетоконазол

ciclopirox

катран

Цинк пиритион

Селен сулфид

Салициловата киселина

Опитайте се да използвате шампоан всеки ден, докато се овладеят симптомите, а след това да започне миенето два или три пъти на седмица. Ако един вид шампоан след известно време губят ефективността си, опитайте се редуват между два вида шампоани против пърхот. Оставете на скалпа за 4:57 минути - това позволява медицинските съставки, за да работят.

Себореен дерматит по лицето и тялото
Nonscalp лечение за намаляване на възпалението и натрупването на кремове лющеща се кожа се използват (OTC) противогъбични или анти-сърбеж, заедно с други самостоятелни грижи от мерки, които могат да помогнат за контролиране на симптомите.

Ако тези мерки не помогнат, Вашият лекар може да предпише локални кортикостероиди, противогъбични лекарства или комбинация от двете петна на лечението. Общ курс на лечение включва ежедневен прием на кетоконазол (Nizoral) и desonide (Desowen) се прилага върху кожата. Перорално рецепта лекарства като тербинафин (Lamisil) може да бъде опция, ако себореен дерматит засяга голяма част от тялото.