Склерата и атрофичен лишей лишей - снимки

Склерата и атрофичен лишей лишей - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Склерата и атрофичен лишей лишей е болезнено състояние, което засяга кожата, обикновено вулвата или пениса и ануса.

Склерата и атрофичен лишей лишей - признаци и симптоми

Лекарите не знаят точната причина за лишеи sclerosus. Някои лекари смятат, че прекалено активно имунната система и хормоналните проблеми може да играе роля. Смята се също така, че хората наследяват вероятността от развитие на болестта. Понякога, лишеи склерата се появяват върху кожата, който е бил повреден или белези от някои други предишни наранявания.

Lichen склерата не е заразен (не се вземат от един човек на друг човек).

От началото на заболяването, се появяват малки бели петна върху кожата. Петната обикновено са лъскава и гладка. Късно петната се развиват в по-големи петна. Кожата на пластирите става тънка и къдрици. Ако заболяването е лека, не може да има никакви симптоми.

Други симптоми са:

Сърбеж (много често)

Дискомфорт или болка

кървене

Мехури.

Склерата и атрофичен лишей лишей - лечение

Ако имате петна (точки) на ръцете или горната част на тялото, обикновено не се нуждаят от лечение, те ще изчезнат с течение на времето.

Lichen склерата гениталната кожата трябва да се лекува. Дори ако това не е болезнено. Това може да доведе до проблеми с уринирането или пол. Също така, има много малък шанс от развитие на рак на кожата.

Хирургия обикновено е добър вариант за мъжете. Обрязването (отстраняване на препуциума на пениса) е най-широко използваният лечение за мъже с лишеи sclerosus. Заболяването обикновено не се върне. Хирургия обикновено не е добър вариант за жени. Когато лишеи sclerosus петна се отстраняват от гениталиите на жените и момичетата, които обикновено се върна обратно. Лечението включва също много силна кортизон крем или мехлем за кожата.