Слънчево изгаряне - снимки

Слънчево изгаряне резултат от прекаленото излагане на слънце прекалено дълго. Почти всеки е слънчево изгаряне или ще стане слънчево изгаряне в някакъв период от време. Всеки, който посети плажа, отива риболов, работи в двора, или просто слънцето може да получите слънчево изгаряне.

Слънчево изгаряне - признаци и симптоми

Слънчево изгаряне е буквално изгаряне на кожата. Е изгорено от ултравиолетовата (UV). Следствие на това горене е възпаление на кожата. Травмата може да започне в рамките на 30 минути на експозиция.

Честите симптоми са:

втрисане

треска

Гадене или повръщане, или и двете

везикули пълни с вода

загуба на кожа - около 4-7 дни след излагане


Слънчево изгаряне - лечение

Пациентите с умерени изгаряния трябва да бъдат насърчавани да хидратирате с безалкохолни напитки. Хората с умерени до тежки изгаряния изискват болка и сърбеж. Тежки изгаряния, изискващи хоспитализация в изгарят раздел на парентерално подмяна на течности, управление на болката и превенцията. Пациенти с везикулозна реакция не трябва да се прекъсне жлъчния мехур епидермална повърхност осигурява защита срещу инфекции.

Фармакологично лечение за слънчево изгаряне включват:
Пациентът трябва да остане в хладна околна среда, на закрито за няколко дни почивка на легло, ако е необходимо
Нанесете студени бани или студена кърпа или компресирате с физиологичен разтвор в продължение на 20 минути и се повтаря 3-4 пъти на ден може да осигури облекчаване на болка и сърбеж
promoxina прилагане на нагар или 3 пъти дневно върху засегнатите участъци може да помогне
Многократно нанасят крем помага за намаляване на сухота и лющене на леки изгаряния
масло или масло не помага умерени изгаряния може да бъде болезнено на миене.