Стрии - снимки

Стрии - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Стрии спи са линейни белези, придружени от епидермална атрофия, настъпили в тъканите под кожата, чрез счупване на бърз растеж.

Стрии - признаци и симптоми

Стриите се появяват в определени области на тялото, където кожата е подложена на продължително и прогресивно разтягане. Те включват:

Корема и гърдите при бременни жени

Юноши по време на растежа (бедрата, седалището, гърдите)

Затлъстяване или наднормено тегло хора.

Стриите може да се появи от продължителна употреба на локални кортикостероиди. Те също са характеристика на синдрома на болестта на Кушинг, където се увеличава адренокортикален дейност, прекомерно циркулиращ кортизол се участва в тяхното развитие.

Ранен признак на развитие на стрии е, когато на участъци от кожата става плоска и тънка, с розов. Това понякога може да предизвика сърбеж. Скоро червеникави или виолетови линии се развиват стрии Рубра. С течение на времето, те стават бели или цветни и много по-малко очевидни. Стриите обикновено са няколко сантиметра дълги и 1-10 мм. , Причинени от употребата на кортикостероиди или синдром на Кушинг често са по-големи и по-широка и може да включва други региони, включително и лицето.

Стрии - лечение

Стриите обикновено са само козметичен проблем, но рядко, ако се разшири, може да разранявам или се чупят лесно при инцидент. Стриите се появяват при юноши стават по-малко видими с течение на времето и обикновено не се налага лечение. В други случаи, когато стриите са причина за безпокойство, следните обработки може да бъде съден, но не са доказани да бъде ефективен във всички случаи:

овлажняващи масла

Локални ретиноиди терапия

Химически пилинг

Импулсни матрични лазерна терапия.