Тения - снимки

Тения е инфекция на повърхността на кожата. Импетиго е по-често при деца, отколкото при възрастни.

Тения - признаци и симптоми

Причина Заболяването се причинява от стафилококи и стрептококи. Симптомите са:

- Не булозен импетиго: Това е често срещана форма, причинени от стафилококи и стрептококи бактерии допълнение. Тя се появява като малки мехури или струпеи, които след това образуват жълти или с цвят на мед кора. Те често започват около носа и лицето, но също може да повлияе на ръцете и краката. Подути

 

лимфни възли или в близост.

- Булозен импетиго: Това е причинено от бактерии, които произвеждат токсин, който предизвиква разрив между най-горния слой (епидермис) и по-ниски нива на кожата, които са блистер. (Медицински термин за блистер е Bulla) мехури могат да се появят в различни области на кожата, особено на задните части, въпреки че тези мехури са крехки и червено.

Тения е заразна, най-вече от директен контакт с някой, който понякога може да получите от кърпи, детски играчки, дрехи или предмети от бита. След като стартира, импетиго често се разпространява към други части на тялото. Това е често срещано явление при деца.

Тения - лечение

Тения не е сериозно заболяване се лекува лесно, може да бъдат излекувани и да изсъхне от само себе си. Леките случаи може да се лекува с нежно почистване, отстраняване на корички, както и прилагането на антибиотичен мехлем мупироцин (Bactroban). По-тежка или широко разпространен, особено булозен импетиго, може да изисква устна антибиотик лекарство за трихофития.