Целулитът - снимки

Целулитът - снимки

copyright:
wikimedia.org

Целулитът Повечето жени имат целулит - мазнини под кожата се среща главно върху бедрата, ханша и бедрата. Въпреки че не е сериозно състояние, целулит може да бъде грозен. Целулитът изглежда трапчинки грапава кожа. Понякога се описва като сирене с кожата или портокаловата текстура. Целулита варира по тежест, може само да се види леки случаи, когато кожата е здраво притискане.

Целулитът - признаци и симптоми

Целулитът не е сериозно медицинско състояние и лечението не е необходимо. В действителност, много лекари смятат, целулит редовно събитие. Въпреки това, ако сте загрижени за състоянието на кожата, се консултирайте с Вашия лекар или дерматолог.

Целулитът е причинена от фиброзна съединителна кабели, които свързват мускулите в основата на кожата. .
Факторите, които могат да повишат шансовете от целулита включват:

стрес

На неактивен начин на живот

Използването на хормонални контрацептиви

Целулитът - лечение

Загубата на тегло
Загубата на тегло - чрез здравословна диета и редовни физически упражнения - е може би най-полезно лечение на целулит. Ползите от загуба на тегло са ограничени, но въпреки че целулита може да бъде по-малко забележими след загуба на тегло, няма да изчезнат напълно.

Лазери и радиочестотни системи
Може би най-обещаващият медикаментозна терапия е лазери и радиочестотни системи, използващи комбинирана негативен масаж на тъканите, радиовълните и инфрачервена светлина за лечение на целулит. Други система предлага масаж, в съчетание с диоден лазер енергия. И двете системи предлагат подобрения за целулит, след още няколко процедури два пъти седмично. Резултатите може да продължи до шест месеца.

Липосукция
Някои хора могат да се обърнат към липосукция за лечение на целулита. По време на липосукция, хирургът вмъква тясна тръба чрез малки разрези в кожата, и след това изсмукване на мастните клетки. Въпреки че липосукция могат да оформят тялото си, не ще премахне целулита, и може да направи целулита по-лошо се повтори.