Базално-клетъчен карцином - снимки

Базално-клетъчен карцином е най-често срещаният вид рак на кожата. Много рядко метастазират или да доведе до смърт, но това е счетено обаче, злокачествени, защото може да предизвика значително унищожение и обезобразяване от нахлуването на околните тъкани. Статистически, около 3 от 10 от европеидната раса може да се развие базално ракова клетка в живота си. В 80 процента от случаите, базално-клетъчен карцином на главата и шията.

Базално-клетъчен карцином - признаци и симптоми

Пациенти с буца брилянтен, перлено. Повърхностен базалноклетъчен рак клетки, обаче, може да имат

червен място като обрив. Или инфилтративна базално-клетъчен рак morpheaform може да представи като задебеляване на кожата или на съединителна тъкан - това прави диагноза е трудно да се намери, без да се използва кожна биопсия. Тя често е трудно да се направи разграничение между базално-клетъчен карцином от акне белег, актинични elastosis и последните данни за възпаление cryodestruction.

Базално-клетъчен карцином - лечение

Се използват следните методи за лечение на базално-клетъчен карцином

Стандартна хирургична ексцизия

Премахва рак и части от околните здрави тъкани. отстранени модел се разглежда под микроскоп, за да се определи дали ракът на кожата е била отстранена.

Моос micrographic ХИРУРГИЯ

Извършва от хирург обучени дерматолог, Моос позволява на хирурга да промените нормална кожа, докато елиминирането на рака.

Имунотерапия

ELECTRODESICCATION и кюретаж

Премахване на раков тумор чрез остъргване (curetting). Тумор база се изгаря (посредством) с електрическа игла (electrodesiccation).

Криотерапия

Премахване на тумори чрез замразяване с течен азот.

радиация
енергия X-лъчи, което също помага да се предотврати продължаване на растежа.

локално лечение

Медикаменти като Имиквимод и 5-флуороурацил може да се прилага у дома за лечение на рак.