Белите дробове (белодробен) - снимки

Белите дробове (белодробен) - снимки

copyright:
wikimedia.org

Белите дробове (белодробен) представлява ръст на анормалните клетки в белия дроб. Тези ракови клетки, свързани помежду си, образувайки тумор. Туморите могат да бъдат доброкачествени или злокачествени. Не доброкачествена опасна, те могат да бъдат хирургично отстранени. Злокачествени тумори могат да се намесват и да повреди околните тъкани и органи, и може да се разшири и в други части на тялото.

Има няколко различни видове рак на белия дроб. Тези двамата са най-често:

Дребноклетъчен белодробен карцином, който е най-често срещани типа (приблизително 75% от случаите).

Недребноклетъчен рак на белия дроб.

Белите дробове (белодробен) - признаци и симптоми

До една четвърт от хората с рак на белия дроб не може да има симптоми. Тези ракови заболявания обикновено се идентифицират случайно при рентгеново се извършва по друга причина.

Симптомите на първичен рак на белия дроб са кашлица, кръвохрак, болки в гърдите и задух.

Нов кашлица при пушач бивш пушач трябва да повиши рак на белите дробове.

Кашлица, която не изчезва или се влошава с течение на времето трябва да се оценяват от лекар.

Кръвохрак (хемоптиза) се среща в значителен брой хора, които имат рак на белия дроб. Всяко кашлица, придружени от кръв е проблем.

болка в гърдите е симптом, който се среща в около 1/4 от хората с рак на белия дроб. Болката е тъпа, болезнено и устойчиви.

Затруднено дишане.

Белите дробове (белодробен) - лечение

Лечение на рак на белия дроб може да включва хирургично отстраняване на рак, химиотерапия или лъчетерапия. Както и комбинации от тези лечения. Решение за това какво лечение е подходящ за даден индивид трябва да вземе предвид местоположението и степента на тумора и цялостното здраве на пациента.