Левкемия - снимки

Левкемия - снимки

copyright:
wikimedia.org

Левкемия - снимки

copyright:
wikimedia.org

Левкемия е рак на кръвните клетки. Кръвни клетки се произвеждат в костния мозък, тъкан, която присъства в повечето кости. Левкемия, костния мозък започва да произвежда твърде много бели кръвни клетки (бели кръвни клетки), а понякога и те вече не изпълнява функциите си. Тези клетки се размножават непрекъснато, нормално е да се спре този процес. Те могат да имат по-бързото деление на клетките от други клетки. С течение на времето, тези клетки заместват нормалните клетки стават необичайно - белите кръвни клетки, червени кръвни клетки и тромбоцити. Левкоцитите са предназначени да помагат на организма да се бори с инфекциите. Червените кръвни клетки са проектирани така, че да се

осигури добро насищане с кислород на клетъчно ниво, необходимо за правилното функциониране на тялото и тромбоцити помага да се спре кървенето. По времето, когато тези левкемични клетки заместват нормално кръвно не може да изпълнява тези функции. В резултат на това може да доведе до кървене и кръвонасядане (синини) лесно, може да има непрекъсната умора или лицата, които се разболяват често.

Левкемия - признаци и симптоми

Симптомите зависят от това колко е напреднала болестта и могат да включват:
- Висока температура и нощни изпотявания
- Чести и необичайни инфекции
- Астения и умора (отпадналост)
- Главоболие (главоболие)
- Външен вид на кръвонасядане (синини) върху тялото и кървене от венците и ректума
- Разширяване на корема, болки в лявото или дясното рамо поради увеличен далак
- Подути лимфни възли в подмишниците, врата и слабините
- Намален апетит и загуба на тегло, тъй като е налице чувство на ситост.
Хроничните форми на левкемия, най-често, отколкото не, дайте някакви симптоми, когато заболяването е напреднало.

Левкемия - лечение

Целта на лечението е да убие ракови клетки левкемия и позволява на здрави клетки, нормалния костен мозък във форма. Решенията относно лечението се основава на вида на левкемия, стадия на болестта, възрастта на пациента, което има, но също така и общото здравословно състояние.