Мускулите рак - снимки

Мускулите рак (саркоми на меки тъкани) е изключително рядък рак, който се среща в съединителната тъкан на тялото. Този вид рак е по-често при деца е един от петте най-често срещаните видове рак, диагностицирани сред децата.

Мускулите рак - признаци и симптоми

В ранните етапи, сарком на меките тъкани, обикновено не водят до симптоми. Тъй като меките тъкани са относително еластично, тумори могат да растат доста големи, бутане настрана нормалната тъкан, преди да се усеща или причината някакви медицински проблеми. Първият видим симптом обикновено е

безболезнено еднократно или няколко бучки. След туморът расте, тя може да предизвика други симптоми като болка, както може да натиснете върху нервните. Ако това се намира в корема може да предизвика болки в корема, често погрешно за менструални болки, лошо храносмилане, запек или други причини.

Мускулите рак - лечение

Като цяло зависи от етапа на рак, лечение на сарком на меките тъкани. Етап сарком се основава на размера и степента на тумора и дали ракът се е разпространил в лимфните възли или други части на тялото (метастази). Лечението опции за мекотъканни саркоми включват операция, лъчетерапия и химиотерапия.

Хирургия е най-честата лечение на сарком на меките тъкани. Ако е възможно, лекарят ще премахне рак и безопасна граница на здрава тъкан около него.

Лъчения могат да бъдат използвани преди операцията да се свие тумора или след операция, за да унищожи ракови клетки, които могат да останат.

Химиотерапия и лъчетерапия може да се използва преди или след операцията, за да се опита да се свие тумора или убие всички останали ракови клетки.