Неходжкинов лимфом рак - снимки

Неходжкинов лимфом рак - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Неходжкинов лимфом рак е рак на имунната система форма на злокачествен лимфом, характеризираща се с прогресивно нарастване и безболезнени лимфни възли, далак и като цяло на лимфоидната тъкан.

Неходжкинов лимфом рак - признаци и симптоми

Пациенти с лимфом на Ходжкин могат да имат следните симптоми:
* Нощни изпотявания
* Необяснима загуба на тегло
* Лимфните възли: Най-често срещаните симптоми на лимфом на Ходжкин е безболезнен разширяването

на една или повече лимфни възли. Възли чувстват така, сякаш като каучук и unfla значително. Често са засегнати лимфни възли в гърдите и може да се види на рентгенова снимка на гръдния кош.
* Спленомегалия: разширяването далака се случва в около 30% от хората с болестта на Ходжкин. Разширяване, обаче, рядко е масивна и далака може да се колебае по време на лечението.
* Хепатомегалия: разширяване на черния дроб, поради увреждане на черния дроб се среща при около 5% от случаите.
* Хепатоспленомегалия увеличение на черния дроб и далака, причинени от същата болест.
* Болка след пиене на алкохол, въпреки че това явление е много рядко.
* Болки в гърба неспецифични болки в гърба (болка, която не може да бъде показана, защото тя е причинена от техническа проверка или изображения) е била докладвана в някои случаи на лимфом на Ходжкин. Долната част на гърба е най-често засегнати.
* Червени петна по кожата, леки контузии и петна, поради малкия брой на тромбоцитите
* Системните симптоми: около 1/3 от пациентите с болест на Ходжкин може и системни симптоми като повишена температура, нощно изпотяване, необяснима загуба на тегло най-малко 10% от общото телесно тегло в рамките на шест месеца или на пациенти със сърбеж по-малко (сърбеж), поради по-високото ниво на еозинофилите в кръвта, и отпадналост (умора). Са известни като B симптоми, наличие на

висока температура, загуба на тегло, и нощни симптоми като повишена температура, нощно изпотяване и загуба на тегло, показва, че сцената на пациента, например, 2B вместо 2А.
* Треска цикъл: пациенти може също да имат висока температура, наречена Pel-Ebstein треска цикъл, или просто "ходи". Има насоки за предотвратяване на болестта на Ходжкин, защото причината не е известна или многофакторна. Рисков фактор е нещо, което увеличава статистически вероятността от заболяване или състояние,. Рискови фактори са:
* Пол: Мъж
* Възраст: 15-40 и над 55 години
* Семейна история
* Историята на инфекциозна мононуклеоза или инфекция с Epstein-Barr вирус, причинител на мононуклеоза
* Отслабена имунна система, включително ХИВ инфекция или наличието на СПИН
* Човешки растежен хормон продължителна активност
* Екзотоксини

Неходжкинов лимфом рак - лечение

хирургия, химиотерапия, лъчетерапия, имунотерапия.