Рак на черния дроб - снимки

Рак на черния дроб - снимки

copyright:
wikimedia.org

 

Рак на черния дроб злокачествен тумор на черния дроб. Обикновено се появява като една метастаза от друг вид рак симптоми включват загуба на апетит, слабост, подуване на корема, жълтеница и дискомфорт в горната част на корема. Има два вида рак на черния дроб:

Рак на черния дроб - признаци и симптоми

- Primitive рак на черния дроб - рак на черния дроб примитивен е доста рядко в Европа и Америка, е по-разпространена в Африка и Азия. HCC е най-често срещаните тумори на черния дроб, то се случва в 20%

от случаите, здрав черен дроб, черен дроб се срещна често дават съществуващо чернодробно заболяване (цироза, хроничен хепатит).
Симптоми и признаци - HCC черния дроб се превръща в голяма забележителност палпация и от псевдо-инфекциозни фебрилно състояние. Той причинява умерена болка, се намира в горната част на корема.
Диагностика и еволюция - може да се диагностицира въз основа на ултразвук, scanografiei и ултразвуков контрол чернодробна биопсия. Риск от метастази, най-вече белия дроб и костната тъкан, е важно.
Лечение - премахване на тумора чрез операция, когато е възможно или частично хепатектомия. Тя може да разгледа трансплантация на черен дроб. В ранните форми, които не включват операция и лечение може да се основава на обща или местна химиотерапия. Превенция примитивни тумори на черния дроб се основава на борбата срещу алкохолизма, ваксинацията срещу хепатит B и C и лечение на хроничен хепатит B и C.

Средно рак на черния дроб - това може да се случи по време на някакво друго раково заболяване, обаче, е по-често срещаните видове рак на храносмилателната система (дебелото черво, стомаха, панкреаса, жлъчката) и гинекологични ракови заболявания (матката, яйчниците, гърдата).
Симптоми и признаци - вторичен рак на черния дроб може да се преведе от увредена общо състояние или с жълтеница. Клиничното изследване може да разкрие, да се докоснат един голям нодуларна черния дроб ("черен дроб с кестени"), болезнено или не.

Рак на черния дроб - лечение

Диагнозата се поставя въз основа на ултразвук и биопсия scanografiei е абсолютно необходимо да се потвърди постигането на черния дроб. Лечение, ако е възможно, е хирургично (тумор аблация). В дифузни форми, използващи обща или локална химиотерапия (инжектиране на продукта в катетър се вмъква в чернодробната артерия).