Рак на костите - снимки

Рак на костите - снимки

copyright:
wikimedia.org

Рак на костите - снимки

copyright:
wikimedia.org

Рак на костите е рядък рак, който се формира в костните клетки. Рак, който започва в костите (известен като първичен рак на костите) не е същото заболяване като рак, който започва в друга част на тялото и се разпространява (с метастази) на кост (средно кост, наречена рак). Макар, че може да се появи в някой от вашите кости, първичен рак на костите най-често се случва в дългите кости на ръцете и краката.

Рак на костите - признаци и симптоми

Тези, които изпитват един или повече от тези симптоми не означава, че имате рак на костите. Въпреки това, ние не бива да се пренебрегват.

По-долу са някои потенциални симптоми на рак на костите:

Костна болка: Болки в костите обикновено се наблюдава, когато туморът започва да расте. На първо място, болка може да възникне само в определени часове на деня. След като в зависимост от това как рак се развива, болката може да станат по-устойчиви. Други условия, като остеопороза и артрит може също да причини болки в костите или ставите.

Подуване: Районът, където се намира болката може да започне да показва признаци на оток.

Фрактури: раковите клетки може да отслаби костите. Понякога това може да доведе до счупване.

Ниска мобилност: В някои случаи, в зависимост от местоположението на тумора може да направи нормални движения стават трудни и / или болезнена.

Други симптоми: загуба на тегло и отпадналост. Други симптоми може да се развие, ако ракът се е разпространил към други органи.

Рак на костите - лечение

Три-често срещаните форми на лечение за рак на костите са: хирургия, лъчетерапия и химиотерапия. В зависимост от общото здравословно състояние може да се определи коя комбинация от процедури са най-подходящи.