Cтомаха Pak - снимки

Cтомаха Pak - снимки

copyright:
www.glogster.com

Cтомаха Pak - снимки

copyright:
www.medindia.net

Cтомаха Pak може да се развие във всяка част на стомаха могат да се разпространят в цялата стомаха и други органи в близост. Рак на стомаха е обща и сериозна рак, който се развива от клетки, които линия на вътрешните жлези стена на стомаха (лигавица). Рак на стомаха е известен като аденокарцином на стомаха.

Cтомаха Pak - признаци и симптоми

Ранно рак на стомаха често протича без симптоми. При рак на стомаха расте, най-честите симптоми са:

Дискомфорт или болка в стомаха

Трудност при преглъщане

Гадене и повръщане

Загубата на тегло

Чувство за пълнота или подуване след малко храна

Повръщане на кръв или има кръв в изпражненията

Най-често тези симптоми не се дължат на рак. Други здравословни проблеми, като например язва или някаква инфекция, може да предизвика същите симптоми. Всеки с тези симптоми трябва да се консултират с лекар, така че проблемите могат да бъдат диагностицирани и лекувани възможно най-скоро.

Cтомаха Pak - лечение

Лечение на рак на стомаха е, преди всичко, превенция: спиране на тютюнопушенето и умерена консумация на алкохол значително да намали риска. Също така, намаляване на приема на сол и солени храни, трябва да се ядат повече плодове и зеленчуци.

След като се инсталира болести, хирургия е само потенциално лечение. Отстраняването на стомаха (гастректомия) може да бъде частична или пълна. Разпределение на риска в тялото (метастази) може да се използва химиотерапия и радиация, увеличаване на живот на пациента.